Pistejakauma

0%

4%

2%

9%

13%

26%

26%

15%

2%

2%

Pisteytykset

rating 20,000

mauge
Tähtääjä

rating 20,000

Film noirista tutun kohtalokkaan naisen väliintulo on tämän Harald Zwartin kevyellä kädellä ohjaaman rikoskomedian pääidea. Aihe on todella kaluttu. Tässä ei tuoda esiin mitään uutta ja oivaltavaa. Sitä paitsi kohtalokkaan naisen seksuaalinen viehätys ei ole enää niin säväyttävää kuin pidättyväisinä 40-luvun vuosina. Montaa mieltä voidaan olla myös Liv Tylerin Femme Fatale ominaisuuksista.

Valomerkin jälkeen on kuitenkin pikkunätti leffa, jonka katsoo kivuttomasti läpi. Village People huumori näyttää olevan huudossa vielä 2000-luvullakin. Loppu vedetään överiksi, eikä se toimi. Liian fanaattista Tarantino apinointia sanoisin.

Näyttelijät laahustavat roolinsa läpi ilman kummempia intohimoja. Reiser ja Goodman selvityvät parhaiten. Matt Dillonia olen aina pitänyt karismaattisena jätkänä, lähinnä Taistelukala ja Singles elokuvista johtuen. Tästä huolimatta on pakko myöntää, että kaveri on noiden jälkeeen tehnyt enimmäkseen vaivaannuttavaa tavaraa. Michael Douglas tuo elokuvaan vaan nimensä. Hän on myös tuottanut rainan.

Elokuvan juoni on tehty tavalla, jossa valveutuneelle katsojalle annetaan aina sen verran vinkkiä tulevasta, että hän tuntee mielihyvää, kun arvaa tapahtumat aina hieman etukäteen. Toisaalta en pidä tällaisesta tarinankerrontatavasta. Se tappaa jännityksen.

Valomerkin jälkeen on tehty siitä syystä, että elokuvia pitää tuottaa. Sillä ei ole taiteellisia tai juonellisia ambitioita. Latteaa viihde-elokuvaa sanan varsinaisessa merkityksessä.

TomCruise
Käyttäjä

rating 20,000

Elokuvan tiedot

Valomerkin jälkeen
Valomerkin jälkeen arvosana 3,21

Valomerkin jälkeen (2001)

Alkuperäinen nimi: One Night at McCool's

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2001
Pituus:
88 min
Ohjaajat:
Harald Zwart
Käsikirjoittajat:
Stan Seidel
Pääosanäyttelijät:
John Goodman, Liv Tyler, Matt Dillon, Michael Douglas, Paul Reiser
Maat:
USA
Kielet:
englanti, espanja, puola