Arvostelu

Mitäänsanomaton, mutta viihdearvo on kohdillaan.

Ethan Hunt (Tom Cruise) on siitynyt pois kenttäpalveluksesta opettajaksi, mutta kun hänen kouluttamansa Lindsey Farris (Keri Russell) on pelastettava tämän tehtävän mentyä pieleen on Huntin alettava taas kenttätyöhön. Mukana on tietysti Luther Stickell (Ving Rhames) ja uudempina apuina Declan (Jonathan Rhys Meyers) ja Zhen Lei (Maggie Q), mutta mikään noista ei paljoa auta, sillä vastassa oleva Owen Davian (Philip Seymour Hoffman) on äärimmäisen häikäilemätön ja luonnollisesti Huntin asioista luonnollisesti tietämätön vaimo Julia (Michelle Monaghan) joutuu maalitauluksi.

J.J Abramsin ohjaama kolmas osa Ethan Huntin kokemista vaarallisista tehtävistä loikkaa kohti juuriaan. Ei niinkään TV-sarjaa, vaan ensimmäistä osaa. Toiminnan määrää tarinassa on vähennetty, mutta se vähä on erittäin hurjaa ja muutenkin tarina tuntuu vähemmän yliampuvalta. Joka tapauksessa kyseessä on kaksi viihteellistä tuntia.

Tom Cruise ei ehkä ole parhaimmillaan, mutta onneksi käsikirjoitus vaatii muutakin kuin juoksemista, nujakointia ja livahtelua. Ving Rhames toimittaa vahvan tukisuorituksen Lutherina, kuten myös Maggie Q ja Jonathan Rhys Meyers. Michelle Monaghanin suoritus Huntin vaimona jää harmillisen ohueksi, mikä on harmillista hänen ollessa Huntin inhimillinen heikko kohta.

Elokuva on vain yhtä hyvä kuin sen roisto ja Philip Seymour Hoffman on erinomaista parempi. Vaikka kyseessä on pelkkä ohuesti luonnosteltu asekauppias ei se estä Hoffmania hallitsemasta jokaista kohtaustaan. Owen Davian on ilmiselvästi älykäs ja pitkävihainen roisto mikä luonnollisesti pitää sanansa ja jota on erittäin hämätä.

Lopputulos on varsin mitäänsanomaton toiminnan ja vakoilujännärin sekoitus, mutta viihdearvo on kohdillaan ja toteutus on täysin riittävä.

Pisteet: rating 60,000

Jurpo
Tähtääjä, 1399 arvostelua
Arvosteltu: 23.07.2011
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Dawn of the Dead
Dawn of the Dead arvosana 4,20
Dawn of the Dead
The Raid 2: Berandal
The Raid 2: Berandal arvosana 4,00
The Raid 2: Berandal
Blade Runner
Blade Runner arvosana 4,07
Blade Runner
The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,13
The Plague Dogs

Elokuvan tiedot

M:i:III
M:i:III arvosana 3,15

M:i:III (2006)

Alkuperäinen nimi: Mission: Impossible III

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2006
Pituus:
126 min
Tunnetaan myös nimillä:
M:I-3, M:I III - Vaarallinen tehtävä III, Mission: Impossible 3, Vaarallinen tehtävä III (tv)
Ohjaajat:
J. J. Abrams
Käsikirjoittajat:
Alex Kurtzman, J. J. Abrams, Roberto Orci
Pääosanäyttelijät:
Billy Crudup, Jonathan Rhys Meyers, Keri Russell, Laurence Fishburne, Maggie Q, Michelle Monaghan, Philip Seymour Hoffman, Simon Pegg, Tom Cruise, Ving Rhames
Maat:
USA, Saksa, Kiina
Kielet:
englanti, saksa, italia, kantoneesikiina, mandariinkiina, tsekki