Arvostelu

Kaikista paras ja näyttävin. Mukana on loistava kaarti näyttelijöitä.

Kun kaksi edellistä Vaarallinen Tehtävä -elokuvaa olivat kassamenestyksiä, tuottajat Cruise ja Wagner halusivat laajentaa sarjan trilogiaksi. Eli siis tässä on Vaarallinen Tehtävä III, kakkostyyliin M:I-III. Tällä kertaa Ethan Hunt on lopettanut hommat. Hän on siirtynyt kentältä kouluttumaan nuoria uusia agenttikokelaita. Ethanilla on kihlattu kotona odottamassa ja elämä näyttää sujuvan hyvin. Kun Ethanin kouluttama agentti Lindsey Farris (Keri Russel) siepataan, hänen ollessa suorittamassa ensimmäistä tehtäväänsä, Ethanin täytyy palata hommiin, koota ryhmä ja pelastaa Lindsey. Lindseyn sieppaajaksi osoittautuu vaarallinen ja häikäilemätön asekauppias Owen Davian. (Philip Seymour Hoffman). Saatuaan Lindseyn turvaan Ethanin täytyy siepata Davian ja paljastaa hänen ostajansa. Operaation epäonnistuessa Davian pääsee karkaamaan ja vaatii kostoa Ethan Huntille. Davian on siepannut hänen tulevan vaimonsa Julianin (Michelle Monaghan) ja uhkaa tappaa hänet ellei Ethan varasta esinettä nimeltä "Jäniksenkäpälä". Ethanilla on 48 tuntia aikaa varastaa esine tai hänen vaimonsa tapetaan.

Tämä kolmas osa eroaa täysin kakkosesta. Jos kakkososassa panostettiin machomaiseen rymistelyyn, tässä tuotiin enemmänkin mukaan vanhaa Mission: Impossible tunnelmaa. Vanha tunnari on muutettu kakkososan heviversiosta normaaliksi, ja turhat överiksi vedetyt kohtaukset on jätetty pois. Tällä kertaa mukana on myös paljon hyviä näyttelijöitä. Cruisen ja Ving Rhamesin lisäksi mukana oli Laurence Fishburne ja Philip Seymour Hoffman. Ja tuttuun tapaan myös tässä kolmanessa osassa seikkailtiin "ulkomailla". Nähtiin muun muuassa Italiaa, Saksaa ja Kiinaa.

Nyt kun kaikki kolme on tullut katsottua, tulee huomattua, että kolmososa on kaikista paras ja näyttävin. Mukana on loistava kaarti näyttelijöitä. (Super-seksistä Maggie Q:ta jaksaisi katsoa vaikka koko elokuvan ajan.) Tällä kertaa hidastuksia ja "cooliutta" oli vähemmän kuin kakkosessa, mutta se oikeastaan parantaa tämän leffan laatua. Jännitystä piisaa yllinkyllin ja se saa adrenaliinin todellakin kuohahtamaan sisällä. Mukaan oli myös sekoitettu tunteita ja dramatiikkaa. JJ Abrams on hyvä ohjaaja, minkä myös huomaa aiemmista TV-sarjoista (Lost, Alias), ja tämän elokuvan laadusta. Hän saa juonen rullaamaan ja homman toimimaan kiitettävään malliin. Mutta älkää luulko ettei elokuvassa mitään huonoa olisi. Kyllä siinä itse-asiassa on. Ensinnäkin TAAS tälläkin kertaa jotkut motiivit jäävät hiukan epäselviksi. Ja jossakin kohtaa tarina tuntuu hyppäävään pari kohtaa eteenpäin ja ihan niinkuin välistä puuttuisi jotain. Myös jotkut kohdat saattavat olla ennalta-arvattavissa, mutta missäpä elokuvassa ei olisi. Kaikenkaikkiaan loistavasti toteuttua toimintaviihdettä, joka saa jännityksen ja mäiskeen pidettyä yllä loppuun asti.

Pisteet: rating 80,000

Burarum
Käyttäjä, 8 arvostelua
Arvosteltu: 06.03.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Suuri pakoretki
Suuri pakoretki arvosana 4,25
Suuri pakoretki
Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10
Taksikuski
Leijonakuningas
Leijonakuningas arvosana 4,24
Leijonakuningas
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli arvosana 4,21
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli

Elokuvan tiedot

M:i:III
M:i:III arvosana 3,16

M:i:III (2006)

Alkuperäinen nimi: Mission: Impossible III

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2006
Pituus:
126 min
Tunnetaan myös nimillä:
M:I-3, M:I III - Vaarallinen tehtävä III, Mission: Impossible 3, Vaarallinen tehtävä III (tv)
Ohjaajat:
J. J. Abrams
Käsikirjoittajat:
Alex Kurtzman, J. J. Abrams, Roberto Orci
Pääosanäyttelijät:
Billy Crudup, Jonathan Rhys Meyers, Keri Russell, Laurence Fishburne, Maggie Q, Michelle Monaghan, Philip Seymour Hoffman, Simon Pegg, Tom Cruise, Ving Rhames
Maat:
USA, Saksa, Kiina
Kielet:
englanti, saksa, italia, kantoneesikiina, mandariinkiina, tsekki