Arvostelu

Ilman John Woon apua elokuva olisi ollut asteen huonompi.

Kun Vaarallinen Tehtävä eli se kuuluisa ykkösosa sai suuren suosion ja oli kassamenestys monessa maassa, luonnolisesti syntyy myös jatko-osa eli Vaarallinen Tehtävä II. Ytimekkäässä muodossa M:I-II. Lähtökohtana on tietenkin onnistua tekemään elokuvasta vielä parempi, kuin ykkösosa. Senpä takia ohjaajaksi valittiin tällä kertaa toimintaelokuvien taitomies John Woo, jonka menestystuotantoa on esimerkiksi elokuva Face/Off. No pelkällä hyvällä ohjaajalla elokuvasta ei tietenkään saada hyvää. Tarvitaan myös ammattitaitoisia näyttelijöitä. Ethan Huntin roolia vetää tietenkin kukapas muu kuin itse Tom Cruise. Pääkonnaa esittää tällä kertaa Dougray Scott, jonka snobimainen brittiaksentti alkoi jo elokuvaa pitkään katsoen ärsyttää. "M:I tyttönä" toimi tällä kertaa hemaiseva Thandie Newton. Mukana ovat myös Ving Rhames Luther Stickelin roolissa. Yllätyksenä elokuvassa vilahtaa Anthony Hopkins, joka toimii luultavasti IMF:n johtajana. Hopkins antaa elokuvalle oman sävynsä mukaan.

Muuan tohtori on kehittänyt lääkkeen influenssaviruksia varten, ja onnistuu tietenkin luomaan myös uuden kammottavan ja tappavan viruksen. Tohtori tarvitsee IMF:ltä apua, jotta saisi viruksen ja vastalääkkeen turvallisesti kuljettua pois maasta turvallisempaan paikkaan. No tehtävä annetaan uudelle agentille Sean Ambroselle (Dougray Scott), joka rahanhimoissaan vaihtaa puolta, ja varastaa viruksen ja vastalääkkeen. Ambrose aikoo myydä pöpöt eniten tarjoavalle. Näitä aineita ei saa päästää terroristien käsiin, joten Ethan Hunt saa koota tiimin ja varastaa lääkkeet takaisin. Ensimmäisenä pitää saada Ambrosen ex-tyttöystävä Nyah Hall (Thandie Newton) taivuteltua mukaan. Loppujen lopuksi neiti pitää saada Ambrosen luokse hakemaan tärkeitä tietoja. Muiksi apureiksi valitaan ykkösosassa ollut Luther Stickell ja uusi jäsen Billy (John Polsen).

Jälleen tuli katsottua yksi uusi John Woo pätkä. Woo on antanut elokuvalle oman leimansa, minkä huomaa siistien hidastuskohtausten, suurien räjähdysten, kung-fu tappelun ja vauhdikkaiden takaa-ajojen laadusta. Nyt on ymmärrettävää, että ilman John Woon apua elokuva olisi ollut asteen huonompi. Vaarallinen Tehtävä ykösessä seikkailtiin monessa eri maassa. No tässä pätkässä nähdään ainakin Espanjaa ja Australiaa. Juoni kulkee tietyn kaavan mukaisesti ja rullaa hyvin. Kuitenkin jotkut kohdat ja motiivit jäivät hiukan epäselviksi. Myös jotkut kohtaukset menivät pahasti överiksi. Cruisen karatea saatiin nähdä parituntisessa pätkässä jopa liiankin paljon. Oli kuitenkin hienoa nähdä vauhdikasta moottoripyörä takaa-ajoa, ja mahtavia räiskintä johtauksia, jotka olivat luonnollisesti John Woon käsialaa. Oli myös mukava nähdä Anthony Hopkinsin vilahtavan elokuvassa. Huolimatta elokuvan monista virheistä ja yli menevistä kohtauksista räjähtävän siisti toiminta saa ainakan tämän katsojan puolelleen ja siitä hyvästä kolme tähteä.

Pisteet: rating 60,000

Burarum
Käyttäjä, 8 arvostelua
Arvosteltu: 04.03.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän
The Departed
The Departed arvosana 4,12
The Departed
Gran Torino
Gran Torino arvosana 4,20
Gran Torino
Leon
Leon arvosana 4,34
Leon

Elokuvan tiedot

M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2
M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 arvosana 2,81

M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 (2000)

Alkuperäinen nimi: Mission: Impossible II

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
118 min
Tunnetaan myös nimillä:
Mission: Impossible 2, Vaarallinen tehtävä 2, Vaarallinen tehtävä II
Ohjaajat:
John Woo
Käsikirjoittajat:
Brannon Braga, Robert Towne, Ronald D. Moore
Pääosanäyttelijät:
Anthony Hopkins, Brendan Gleeson, Dougray Scott, John Polsen, Rade Sherredgia, Richard Boxburgh, Thandie Newton, Tom Cruise, Ving Rhames
Maat:
USA, Saksa
Kielet:
englanti