Arvostelu

Kliseisellä juonella varustettu Tom Cruise-show.

Eräs tiedemies kehittää influenssaviruksesta lääkkeen nimeltään Belleforon. Mutta siinä sivussa syntyy vahingossa kammottava virus nimeltään Chimaera. Jos Chimaera-tartunnan saanut uhri ei saa Belleforonia kahdenkymmenen seuraavan tunnin aikana, niin hän kuolee erittäin kammottavalla tavalla. Tiedemies kuitenkin tapetaan ja mössöt varastetaan. Tämän takana on takkinsa kääntänyt salainen agentti Sean Ambrose (Scott). Ambrosen perään lähetetään agentti Ethan Hunt (Cruise). Hän joutuu turvautumaan Ambrosen entisen tyttöystävän Nyahin (Newton) apuun.

Vaarallisen tehtävän ykkösosa on ihan hyvä leffa, vaikkei se mikään omaperäinen olekaan. Ykkösosan jännitys oli ihan hyvin luotua. Mutta tämä kakkososa epäonnistuu turhan monella alueella. Jo juonipuoli epäonnistuu täysin. Varastettu bioase, sankariagentti, pääroiston ex-tyttöystävä ja tyttöystävän pomppiminen sankariagentin ja pääroiston välillä. Montako kertaa tämäkin juonikuvio on nähty? Muutenkin elokuva on hyvin ennalta-arvattava. Vähänkin toimintaelokuvia katsonut arvaa, mitä seuraavaksi tapahtuu. Vaarallinen tehtävä 2 ei anna oikein mitään uutta. Juoni on paitsi ennalta-arvattava, myös hyvin aukkoinen. Tosi juoniaukot eivät ole ohjaaja John Woon syy. Woo aikoi tehdä tästä alun perin melkein 3,5-tuntisen leffan, mutta Woo joutui studion painostuksesta pätkimään leffaa noin puolitoista tuntia. Woon oma visio olisi varmaan poistanut paljon juoniaukkoja. Aivan eri juttu on sitten se, olisiko elokuvasta tullut parempi.

John Woo kuulemma ohjasi Aasian puolella hyviä elokuvia. En itse ole nähnyt Woon Aasia-tuotantoa, joten en tiedä, ovatko ne hyviä. Mutta ainakaan Hollywoodissa ei ole Woo onnistunut kovin hyvin. Tämä ei ainakaan kuulu hänen parhaimpiin elokuviinsa. Tässä elokuvassa on paljon muutakin pielessä kuin tylsä ja ennalta-arvattava juoni. Toimintakohtaukset on tehty aika huonosti. Ne vaikuttavat paikoitellen jopa hölmöiltä. Muun muassa lopun moottoripyörätakaa-ajo ja karatematsi ovat todella surkuhupaisaa katseltavaa. Myös alun vuorikiipeilytouhu on aika hupaisaa katsottavaa. Hidastukset pistävät tympimään. Yleensä hidastukset ovat ihan kivoja, mutta tässä ei homma oikein toimi. Edes jännitystä ei saada kunnolla aikaiseksi. Tai paha näin ennalta-arvattavassa leffassa on jännitystä luoda, kun katsoja arvaa, mitä seuraavaksi tapahtuu. Jopa Vaarallisen tehtävän mainio tunnusbiisikin on vaihdettu johonkin rävellykseen.

Eipä henkilöpuolikaan oikein toimi. Tom Cruise on yleensä ihan pätevä näyttelijä, ollaanpa sitten miehen näyttelijätyön ulkopuolisesta elämästä mitä mieltä tahansa. Mutta tässä hänen machoroolinsa pistää vain ärsyttämään. Välillä on olo, että Vaarallinen tehtävä 2 on rakennettu Cruisen ympärille. Ei Nyahia näyttelevä Thandie Newtonkaan oikein vakuuta. Ulkonäköä hänellä on, mutta ei hän osaa näytellä. Ja muutenkin tulee väistämättä sellainen kysymys mieleen, että hänen ainoa tarkoituksensa olisi antaa mieskatsojille silmänruokaa, sen verran yksioikoinen on hänen roolinsa. Pääroistoa näyttelevä Dougray Scott ei ole huono, mutta hänen roolinsa on auttamattomasti kliseinen.

Pisteet: rating 30,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 29.05.2006
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Batman ja Pakkasherra
Batman ja Pakkasherra arvosana 3,68
Batman ja Pakkasherra
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 3,99
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
The Prestige
The Prestige arvosana 4,20
The Prestige
Leon
Leon arvosana 4,34
Leon

Elokuvan tiedot

M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2
M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 arvosana 2,81

M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 (2000)

Alkuperäinen nimi: Mission: Impossible II

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
118 min
Tunnetaan myös nimillä:
Mission: Impossible 2, Vaarallinen tehtävä 2, Vaarallinen tehtävä II
Ohjaajat:
John Woo
Käsikirjoittajat:
Brannon Braga, Robert Towne, Ronald D. Moore
Pääosanäyttelijät:
Anthony Hopkins, Brendan Gleeson, Dougray Scott, John Polsen, Rade Sherredgia, Richard Boxburgh, Thandie Newton, Tom Cruise, Ving Rhames
Maat:
USA, Saksa
Kielet:
englanti