Arvostelu

Kyllähän M:I-2:sta itkemättä katsoo, mutta ainuttakaan todellista ansiota tämä elokuva ei omaa.

Ensimmäinen Mission:Impossible-leffa erottui aikoinaan mukavasti edukseen toimintaleffojen pystyynkuolleessa genressa. Raina keräsi rahaa kiitettävästi, joten tuotantotiimi koki jatko-osan väsäämisen tarpeelliseksi. Ykkösosasta ehti vierähtää useampi vuosi, kunnes päätähti Tom Cruise tuottajan ominaisuudessaan valkkasi ohjaajaksi action-pläjäysten todellisen ikonin John Woon. Paketti vaikutti siis vähintäänkin hyvältä, mutta valitettavasti Tomppa ei käyttänyt välivuosia kelvollisen käsikirjoituksen metsästykseen. Sen sijaan hän kasvatti letin ja pestasi surkean Limp Bizkit-yhtyeen raiskaamaan legendaarista M:I-tunnaria.

Mission:Impossible 2:sen olemattomasta tarinasta todettakoon sen verran, että tällä kertaa erikoisagentti Ethan Hunt jäljittää kahta haluttua ainetta, jotka ovat saaneet nimensä kreikkalaisesta mytologiasta. Chimera on murhaava myrkky ja Belleforon puolestaan vapauttava vasta-aine. Sinänsä juoni on sivuseikka, sillä kyseessä ei niinkään ole vakavasti otettava elokuva, vaan pikemminkin Cruisen henkilökohtainen extreme-seikkailu. Tomppa tekee itse stunttinsa ja mies pääseekin harrastamaan mm. kalliokiipeilyä, benji-hyppyä ja moottoripyöräilyä.

Elokuvan ensimmäinen tunti vierähtää lähinnä jälkimmäisen puoliskon yhdentekevää mäiskettä alustaessa. Haukotus tarttuu ja istumalihakset ovat kovilla, kun M:I-2 vyöryy joutavasta kohtauksesta toiseen ilman mitään sen kummempaa logiikkaa. Vaaka-asentoon ei voi käydä, sillä siinä tapauksessa nukkumatti korjaisi satoa välittömästi. Tompan romanssi eksoottisen Thandie Newtonin kanssa tuntuu auttamattoman päälleliimatulta, eikä ykkösosasta tuttu Ving Rhames tee muuta kuin käy pokkaamassa palkkapussinsa. Sama pätee Sir Anthony Hopkinsiin.

Toimintakohtauksissa on totta kai yritystä, kun asialla on John Woon kaltainen tekijämies. Maestro yrittää parhaansa mukaan viedä katsojan huomion pois heikosta käsiksestä, mutta tuloksena on ainoastaan tasapaksua hidastusrumbaa. Ihan on pahaa tehnyt seurata Woon viimeaikaista rämpimistä, ja kyllähän se olisi kaikkien etu, jos herra vielä vanhoilla päivillään intoutuisi nousemaan entisaikojen tasolleen. Hyvät ja mielenkiintoiset projektit ovat kuitenkin kiertäneet Woon kaukaa jo lähes kymmenen vuoden ajan, mikä tietenkin on todella sääli ja hirmuista tuhlausta.

Kyllähän M:I-2:sta itkemättä katsoo, mutta ainuttakaan todellista ansiota tämä elokuva ei omaa. Sitkeä huhu kertoo, että Ethan Hunt ottaisi lähitulevaisuudessa vastaan vielä kolmannenkin mahdottoman tehtävän. Ilmankin todennäköisesti tultaisiin toimeen.

nimimerkki: esimies

Pisteet: rating 40,000

esimies
Käyttäjä, 49 arvostelua
Arvosteltu: 04.10.2004
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Reservoir Dogs
Reservoir Dogs arvosana 4,25
Reservoir Dogs
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,35
Seitsemän samuraita
Yön ritari
Yön ritari arvosana 4,25
Yön ritari
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 3,99
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita

Elokuvan tiedot

M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2
M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 arvosana 2,81

M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 (2000)

Alkuperäinen nimi: Mission: Impossible II

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
118 min
Tunnetaan myös nimillä:
Mission: Impossible 2, Vaarallinen tehtävä 2, Vaarallinen tehtävä II
Ohjaajat:
John Woo
Käsikirjoittajat:
Brannon Braga, Robert Towne, Ronald D. Moore
Pääosanäyttelijät:
Anthony Hopkins, Brendan Gleeson, Dougray Scott, John Polsen, Rade Sherredgia, Richard Boxburgh, Thandie Newton, Tom Cruise, Ving Rhames
Maat:
USA, Saksa
Kielet:
englanti