Arvostelu

Leffa, jonka jälkeen ei varmasti tahdo nähdä enää yhtään hidastuskikkailua. Vain kovimmille äksönfanaatikoille.

Mikä se sellainen on, jota katsoessa David Hasselhoff miettii, että olisipa meillä ollut Baywatchissa samanlaisia megamiljardöörihidastuksia, ja tavallinen kaduntallaaja haukottelee? Oikean vastauksen sanominen ei ole mahdoton tehtävä, vaan vastaus on tietenkin Vaarallinen tehtävä II.

MI2:n kohdalla ei tarvitse kysyä mikä meni vikaan, vaan tilaa säästääkseen on kysyttävä mikä onnistui. Ja vastauslista on hyvin lyhyt. John Woo menee Tompan tuottajarahojen kanssa metsään vauhdikkaasti. Visuaalisella puolella yritetään leikitellä ja korvata puuttuva juoni mahtipontisella menolla. Tulos on jossain ekaluokkalaisten päätösjuhlassa esittämän Matrix-näytelmän ja säälittävyyden alhaisimman aallonharjanteen puolivälissä.

Ottaako Khimaira vai Belleforon, miettii Cruise viritellessään maailmanpelastajan pepsodent-hymyä jo ennen lopputaistoa. Samaa valkaisuainetta on käyttänyt Zambilaislähtöinen Thandie Newton eli 37 miljoonan punnan nainen, joka söpöilee Tompan parina. Muu joukko tulee jossain vielä kauempana rakastavaisten perässä.

Jännittävintä tässä leffassa on katsojan käymä taistelu ajanjuoksua vastaan eli kelloon vilkuileminen. Takaperin rullaavan ajan näyttäessä nollaa, fiilis on todella katossa ja kärsimys ohitse. Vaarallinen tehtävä II on leffa, jonka jälkeen ei varmasti tahdo nähdä enää yhtään hidastuskikkailua, ja jonka jälkeen haluaisi unohtaa Ethan Hunt – nimisen yli-inhimillisen jässikän kokonaan. Ja siitä lopputaistosta ei sitten puhuta mitään. Ja sikspäkki ei muuten varmasti riitä kyytipojaksi, jos tällaista kamaa pitäisi niellä. Vain kovimmille äksönfanaatikoille.

Pisteet: rating 30,000

Arsi T. Elokolikko
Ylläpitäjä, 850 arvostelua
Arvosteltu: 03.10.2004
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

The Raid 2: Berandal
The Raid 2: Berandal arvosana 3,97
The Raid 2: Berandal
Bullet In The Head
Bullet In The Head arvosana 4,09
Bullet In The Head
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli arvosana 4,21
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli
Terminator 2 - Tuomion päivä
Terminator 2 - Tuomion päivä arvosana 4,44
Terminator 2 - Tuomion päivä

Elokuvan tiedot

M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2
M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 arvosana 2,81

M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 (2000)

Alkuperäinen nimi: Mission: Impossible II

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
118 min
Tunnetaan myös nimillä:
Mission: Impossible 2, Vaarallinen tehtävä 2, Vaarallinen tehtävä II
Ohjaajat:
John Woo
Käsikirjoittajat:
Brannon Braga, Robert Towne, Ronald D. Moore
Pääosanäyttelijät:
Anthony Hopkins, Brendan Gleeson, Dougray Scott, John Polsen, Rade Sherredgia, Richard Boxburgh, Thandie Newton, Tom Cruise, Ving Rhames
Maat:
USA, Saksa
Kielet:
englanti