Arvostelu

On moottoripyöräkikkailua, Audipyörähtelyä ja martial artsia. Woon myötä on syntynyt siis taas toimintatrapetsibalettielokuva.

"Good morning Jim!" Tässä jatko-osassa Agentti Ethan Hunt viedään vielä kauemmas alkuperäisestä TV-sarjan MI-hengestä. Mission Impossible -jengi vanhoina hyvinä aikoina pelasti porukalla maailmaa erikoisine vempaimineen ja naamiointikykyineen, nykyään homman hoitelee yksin superagentti Hunt. Tallella on oikeastaan vain erikoinen tehtävän saanti, joka tällä kertaa saadaan räjähtävien Ray Banien kautta -tietenkin.

Tuottaja/näyttelijä Tom Cruise palkkasi ohjaajakseen John Woon. Näin äijä pääsee kukkoilemaan oikein olan takaa. Yllättävänkin vakavamielisissäkin rooleissa viimeaikoina nähty hemmo pääsee siis vapauttamaan pieniä patoutumiaan. On moottoripyöräkikkailua, Audipyörähtelyä ja martial artsia. Woon myötä on syntynyt siis taas toimintatrapetsibalettielokuva.

Ei se mitään. Perusfaktat huomioon ottaen osaa myös elokuvaan suhtautua "oikealla" asenteella. Herra Woolle on katettu pöytä valmiiksi ja eikun stuntteja ja kikkoja miettimään. Tietenkin odotukset ovat ajoin liiankin korkealla ja aavistuksenomaiselta pieneltä pettymykseltä ei voi välttyä. Olisiko sittenkin leffan sisällöllä voinut olla enemmän annettavaa?

Siis elokuva on puhdasta tykitystä. Juonesta ei nyt kannata oikeastaan puhua kun sillä ei nyt niin merkittävää roolia tässä tapauksessa valitettavasti ole. Tämäkin vaan vieraannuttaa leffaa siitä alkuperäisestä MI-hengestä. Pääasia on siis äksönissä ja selittelyt pois.

Oiva esimerkki siitä ettei kuitenkaan mestarillinen äksönohjaus tee mestarillista äksönelokuvaa. Siihen tarvitaan paljon muutakin. Pisteet leffa kerää pääasiassa visuaalisuudesta. Siis ei muuta kun sikspäkki kainaloon ja aivot sinne hattuhyllylle niin hyvä tulee. Kaikki rasvainen ja epäterveellinen sopii myös kiinteämmäksi katseluevääksi.

Pisteet: rating 70,000

Kustaa
Ylläpitäjä, 227 arvostelua
Arvosteltu: 06.10.2001
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Inception
Inception arvosana 4,14
Inception
Batman ja Pakkasherra
Batman ja Pakkasherra arvosana 3,68
Batman ja Pakkasherra
Mississippi palaa
Mississippi palaa arvosana 3,93
Mississippi palaa
Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän

Elokuvan tiedot

M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2
M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 arvosana 2,81

M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 (2000)

Alkuperäinen nimi: Mission: Impossible II

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
118 min
Tunnetaan myös nimillä:
Mission: Impossible 2, Vaarallinen tehtävä 2, Vaarallinen tehtävä II
Ohjaajat:
John Woo
Käsikirjoittajat:
Brannon Braga, Robert Towne, Ronald D. Moore
Pääosanäyttelijät:
Anthony Hopkins, Brendan Gleeson, Dougray Scott, John Polsen, Rade Sherredgia, Richard Boxburgh, Thandie Newton, Tom Cruise, Ving Rhames
Maat:
USA, Saksa
Kielet:
englanti