Arvostelu

Ykkösosaan verrattuna mukaan on sovitettu palanen lovea - ja John Woon tavaramerkkinä - actionjaksot, joissa lennokkuutta piisaa.

M:I-2 jatkaa Ethan Huntin (Tom Cruise) tarinaa undercover-hyväntekijänä, joka poistaa uhkaavat pahikset apunaan ylivoimaiset tekniset vempaimet.

Ykkösosaan verrattuna mukaan on sovitettu palanen lovea - ja John Woon tavaramerkkinä - actionjaksot, joissa lennokkuutta piisaa. Em. lisämausteista johtuen Mission Impossible -henki on kadoksissa ja elokuva on actionleffa muiden joukossa. Ainoat yhdistävät jutut M:I -ykköseen on Ethan Hunt, tietokonenero Luther (Ving Rhames) ja tekniikkavermeet.

Leffan hyvät puolet. Thandie Newtonissa silmä lepää. Cruisen omien sanojen mukaan, vielä silloinen Tompan vaimo, Nicole Kidman ehdotti Thandieta rooliin. Hyvä ehdotus. Liekö Thandiella jotain tekemistä Tompan ja Nicin aviokriisin kanssa? Toinen hyvän roolin tekijä on Ving Rhames. Tosin hänenkin roolihahmonsa Woo pisti tarttumaan aseeseen, vaikka ykkösessä ukko oli puhdas taustanero, mutta ehdottomasti leffan onnistujia. Sitten tämä Viljamille tuntematon leffan pahista esittävä Dougray Scott. Tässä äijässä on selvästi potentiaalia vielä luonteikkaampiinkin suorituksiiin, mutta homma toimi tässäkin. Vielä hyvistä puolista on mainittava DVD-levyn sisältö. Hieno käyttisgrafiikka ja muheva sisällön määrä ovat aitoa asiaa DVD-aikakaudella. Ja vihdoinkin tekstitys oli laitettu mukaan myös lisämatskuihin. Lisäsälän laadusta voidaan olla montaa mieltä (lue seuraava kappale).

M:I-2:ssa vaivaavia juttuja ovat juonen ennalta-arvattavuus ja pitkitetyt actionpläjäykset. Miksi sen pahiksen pitää aina herätä lähes kuoleman porteilta osoittamaan aseella sankaria ja eikö siinä köyden varassa ole killuttu jo tarpeeksi. Lisäksi naamioleikki kärsii pahasta inflaatiosta. Yllätys vesitetään kun naamoja revitään tuon tuostakin pään yli. DVD:n lisäsälän määrä korvasi tässä tapauksessa laadun. Leffan tuottajana Tompan on kehuttava produktiota, mutta ne epäuskottavat todistelut Tompan tee-se-itse-stunttitouhuista eivät mene läpi.

Kaiken kaikkiaan M:I-2 on tasasta actionia ja kieltämättä välillä piti katsoa kelloon paljonko leffaa on jäljellä. Ykkönen oli parempi.

Pisteet: rating 60,000

Viljami
Ylläpitäjä, 232 arvostelua
Arvosteltu: 16.07.2001
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli arvosana 4,21
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli
Chinatown
Chinatown arvosana 4,16
Chinatown
Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 arvosana 4,01
Blade Runner 2049
The Raid 2: Berandal
The Raid 2: Berandal arvosana 3,97
The Raid 2: Berandal

Elokuvan tiedot

M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2
M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 arvosana 2,81

M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 (2000)

Alkuperäinen nimi: Mission: Impossible II

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
118 min
Tunnetaan myös nimillä:
Mission: Impossible 2, Vaarallinen tehtävä 2, Vaarallinen tehtävä II
Ohjaajat:
John Woo
Käsikirjoittajat:
Brannon Braga, Robert Towne, Ronald D. Moore
Pääosanäyttelijät:
Anthony Hopkins, Brendan Gleeson, Dougray Scott, John Polsen, Rade Sherredgia, Richard Boxburgh, Thandie Newton, Tom Cruise, Ving Rhames
Maat:
USA, Saksa
Kielet:
englanti