Arvostelu

Hitchcock sekoittaa trillerin ja seikkailun mainiosti.

Olen katsonut Hitchcockia aikaisemminkin. Olen niistä pitänyt paljon. No. Sitten katsoin tämän tuotoksen. Varsinkin kun pidän seikkailuelokuvista.

Parhaimmissa Alfred Hitchcockin ohjaamissa elokuvissa on vilkuiltu ikkunasta naapureiden tuloa ja menoa, miten nainen menee hullun ylläpitämään hotelliin, miten yksityisetsivä rakastuu varjostamaansa naiseen ja miten linnut hyökkäävät selityksettä ihmisten kimppuun. Hitchcock on hyvä jännitys-ja kauhuelokuvien ohjaamisessa. Tällä kertaa hänen elokuvansa on trilleriaineksinen seikkailuelokuva. Vaarallinen Romanssi on erinomainen esimerkki sellaisesta elokuvasta.

Viaton ihminen Roger O.Thornhillin(Gary Grant) on sekoitettu agenttiin ja saanut syyt niskoilleen murhasta, jota ei tehnyt. Kun hän on takaa-ajon timmelyksessä, hän vielä törmää naiseen nimeltä Eve Kendall(Eva Marie Saint), joka oli juonenkäänteinen hahmo tässä elokuvassa. Tätä voisi kuvailla Hitchcockin ohjaamaksi Bondiksi.

Vaarallinen Romanssi on juonenkäänteiden ja vaarallisten kohtauksien sekasotku. Elokuva on niin sanotusti taidetta. Hitchcock jälleen hyvänä ohjaaja, jälleen hyvä näyttelijäkiinnityksissä. Käsikirjoitus on monipuolinen ja mieleen painuva. Ohjaaja saa seikkailuelokuvan näyttämään sellaiselta, josta ei löydy pahaa sanottavaa, aivan niinkuin trillerinkin. Leffaan vaan jää koukkuun kun Hitchcock leikkii trilleritaidollaan.

Aikaisemmin on tullut sanottua, että tämä on vähän niinkuin Hitchcockin ohjaama Bondi. Pahikselle on kehitetty kelpoja apulaisia. Useita vaarallisia tilanteita. Kaikkiin genreihin ohjaaja osaa paneutua kunnolla. Kaikille hahmoille on saanut oman tarkoituksen ja mitään turhaa ei ole mukana.

Jos ette pidä spoilereista, älkää lukeko seuraavaa kappaletta.

Jäi vaan mieeleen elokuvan jännittävän lopputaistelun jälkeen. Päävihollinen on hyvin tulkattu, mutta mihin jäi loppuselvittelyt. Onkohan elokuvan tekemisessä ollut joku kiire kun päähenkilön ja pahiksen välinselivttelyt jäivät kököiksi?

Alfred Hitchcock on hyvä ohjaamaan elokuvia. Vaarallinen Romanssi ulottuu mestariteokseksi sen takia miten trilleri ja seikkailu sopivat hyvin yhteen. Vaikka loppu jäi vähän oudoski, ei viittä tähteä viitti poistaa. Aloin katsoa trillereitä vasta silloin kun olen nähnyt minkälaista magiaa Hitchcock on siihen luonut. Todellinen mestariteos.

Pisteet: rating 100,000

korkkinado
Käyttäjä, 36 arvostelua
Arvosteltu: 31.03.2013
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,13
The Plague Dogs
Kadonneen aarteen metsästäjät
Kadonneen aarteen metsästäjät arvosana 4,20
Kadonneen aarteen metsästäjät
Stand by Me - viimeinen kesä
Stand by Me - viimeinen kesä arvosana 4,06
Stand by Me - viimeinen kesä
Hyvät, pahat ja rumat
Hyvät, pahat ja rumat arvosana 4,56
Hyvät, pahat ja rumat

Elokuvan tiedot

Vaarallinen romanssi
Vaarallinen romanssi arvosana 4,14

Vaarallinen romanssi (1959)

Alkuperäinen nimi: North by Northwest

Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
1959
Pituus:
136 min
Ohjaajat:
Alfred Hitchcock
Käsikirjoittajat:
Ernest Lehman
Pääosanäyttelijät:
Cary Grant, Eva Marie Saint, James Mason, Jessie Royce Landis, Josephine Hutchinson, Leo G. Carroll, Martin Landau, Philip Ober
Maat:
USA
Kielet:
englanti