Arvostelu

Mitä muuta voisi kunnon jännäriltä toivoa?

Roger O. Thornhillin (Grant) elämään tulee lököisästi liikettä, kun häiskä sekoitetaan salaiseen agenttiin. Mitäpä muutakaan moisesta seuraisi kuin tiukka junamatka, kiipeilyä vuorilla, pakoilua maissipelloilla sun muuta jännää. Hitchcockin Vaarallinen Romanssi tempaa katsojan mielettömälle seikkailulle halki Jenkkilän, messissä tietenkin myös vetävä se blondi (Saint).

Ei herramunjee, mitä muuta voisi kunnon jännäriltä toivoa? Käsis on selvästi tavallista Hitchcock-leffaa liikkuvampi, mikä toimii tämän leffan kohdalla mainiosti. Hitch on staililleen erittäin uskollinen; dialogi on veitsenterävää, ja kerronnaltaan herkullisia pieniä jippoja löytyy mielettömästi. Huumoria on jälleen sekoitettu messiin juuri oikeassa määrin. Leffan ote ei ole menettänyt tatsiaan vuosien saatossa lainkaan, lukuisat hienot jännitysskenet saavat nimittäin katsojankin otsan hikoamaan. Grant on nappivalinta mattimeikäläiseksi pinteessä.

Homma luistaa kuin teflonpinnalla. Tästä jos jostain bonjaa jo torvikin, että Hitchcock on eittämättä jännityksen mestari. Vaarallinen romanssi onkin hyvä leffa aloittaa tutustuminen miehen tuotantoon, sillä siitä löytyvät kaikki hänen tuotemerkkinsä niin viihdyttävinä kuin olla suinkin voi. Reipas kaksi tuntia tuntunee melko pitkältä kestoksi jännärille, mutta meno on niin sutjakkaa ettei kelloa vilkuilla.

Pisteet: rating 100,000

Pingutyyppi
Ylläpitäjä, 247 arvostelua
Arvosteltu: 04.01.2004
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen
Chinatown
Chinatown arvosana 4,16
Chinatown
Aladdin
Aladdin arvosana 4,01
Aladdin
The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,13
The Plague Dogs

Elokuvan tiedot

Vaarallinen romanssi
Vaarallinen romanssi arvosana 4,14

Vaarallinen romanssi (1959)

Alkuperäinen nimi: North by Northwest

Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
1959
Pituus:
136 min
Ohjaajat:
Alfred Hitchcock
Käsikirjoittajat:
Ernest Lehman
Pääosanäyttelijät:
Cary Grant, Eva Marie Saint, James Mason, Jessie Royce Landis, Josephine Hutchinson, Leo G. Carroll, Martin Landau, Philip Ober
Maat:
USA
Kielet:
englanti