Arvostelu

Perinteisia kaavoja noudatetaan, eikä tämä tarjoa paljon uutta.

Maailman paras etsivä Clouseau on kadonnut. Maailman toiseksi paras etsivä Clifton Sleigh (Ted Wass) on saanut tehtäväkseen etsiä käsiinsä Clouseaun. Tehtävähän ei suju ongelmitta ja matkan varrella sattuu kaiken maailman kommelluksia. Matkalla kohdataan myös Clouseaun vanhoja tuttavia kuten Charles Littonin (David Niven) ja George Littonin (Robert Wagner).

Vaaleanpunaisen pantterin kirous on PP-sarjan heikoin lenkki. Aivan toivoton se ei ole, mutta ei ole myöskään mitään verrattuna muihin PP-elokuviin. Hauska tämä onnistuu olemaan joissain kohdissa, mutta muuten tämä ei naurata kuoliaaksi. Perinteisia kaavoja noudatetaan, eikä tämä tarjoa paljon uutta. Peter Sellers ei ole kuvioissa heilumassa vaan hänet korvaa Ted Wass. Ihan hyvin mies menee Sellersin tuuraajana muttei mitään suurempia väristyksiä aiheuta. Elokuvassa vilahtaa myös veteraaninäyttelijä David Niven. Mitään suurempaa osaa hänellä ei ole. Tämä jäi myös hänen viimeisekseen elokuvakseen ja hän oli tämän elokuvan tekoaikoihin niin huonossa kunnossa että hänen repliikkinsä jouduttiin dubbaamaan.

Kuten jo sanoin, niin tämä on huonoin PP-elokuva. Fanit saavat tästä eniten irti. Hauskuus on nostettu tässä Ted Wassin harteille, mutta välillä mies onnnistuu vain ärsyttämään tempauksillaan. Ihan mukava elokuva tämä on ja käy pelkästä viihteestä. Vakavasti tätä ei kannata ottaa.

nimimerkki: Mask

Pisteet: rating 60,000

Mask
Käyttäjä, 174 arvostelua
Arvosteltu: 13.08.2004
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Sátántangó
Sátántangó arvosana 4,44
Sátántangó
Punainen ympyrä
Punainen ympyrä arvosana 3,86
Punainen ympyrä
Memento
Memento arvosana 4,19
Memento
Koskemattomat
Koskemattomat arvosana 4,21
Koskemattomat

Elokuvan tiedot

Vaaleanpunaisen pantterin kirous
Vaaleanpunaisen pantterin kirous arvosana 2,35

Vaaleanpunaisen pantterin kirous (1983)

Alkuperäinen nimi: Curse of the Pink Panther

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1983
Pituus:
109 min
Ohjaajat:
Blake Edwards
Käsikirjoittajat:
Blake Edwards, Geoffrey Edwards
Pääosanäyttelijät:
David Niven, Joanna Kumley, Robert Wagner, Roger Moore, Ted Wass
Maat:
Iso-Britannia, USA
Kielet:
englanti