Pistejakauma

0%

0%

0%

2%

2%

12%

29%

44%

10%

0%

Pisteytykset

rating 70,000

Dreamer
Käyttäjä

rating 70,000

Katoin ekat 20 minuuttia aiemmin ja jätin kesken, kun oli niin helevetin ärsyttävä. Tänään katoin sitten kokonaan ja kyllähän tuo parani huomattavasti. Harvinaisen typerää adhd-lätinää riittää tosin käytännössä koko leffan ajaksi eikä kuvaajakaan löydä tukea mistään.

Tarinahan on kyllä hieno ja ihan tyylikkäitä käänteitäkin tulee matkan varrella ennen komean jännittävää loppuhuipennusta. Sandler on mainio roolissaan.

Kannattaa tämä katsoa, jos kestää sitä järkyttävää päällehuutamista ja melusaastetta mitä tämä myös tarjoaa. 7/10

IsoVauva
Käyttäjä

rating 70,000

Mukavan intensiivinen elokuva, joka menee kovaa vauhtia koko ajan eteenpäin ja jossa tapahtuu jatkuvasti jotain. Selvästi tavoitellaan hieman ahdistavaa seinät kaatuu päälle, adhd tunnelmaa siinä onnistuen.
Päähahmo on kiinnostava, koska päällisin puolin hän on varsin epäsympaattinen, itsekäs kusipää, joka itse aiheuttaa omat ongelmansa. Adam Sandler pääroolissa tuo siihen kuitenkin samalla jotain sympaattista ja samaistuttavaa. Kiehtova hahmo ja uhkarohkea castaus, joka toimii lopulta loistavasti!

Juonesta puuttui joku viimeinen koukku, että olisin leffasta ihan täysin innostunut, mutta hyvin maistui näinkin!
Ylivoimaisesti paras elokuva, missä Adam Sandler on ikinä esiintynyt ja samalla miehen kirkkaasti paras roolisuoritus. Ei kysymystäkään.

Titan90
Käyttäjä

rating 70,000

Vauhdikas, paikoin jopa adhd-tasolle menevä Uncut Gems esittelee vähän erikoisemmassa roolissa olevan Adam Sandlerin. Tällä kertaa tuo huonojen komedioiden erikoismies on raudanluja juutalainen jalokivikauppias, jonka vauras asiakaskunta takaa kovat tulot, mutta toisaalta vauhdikas ja riskialtis elämä myös suuret menot. Velkaakin on alkanut kertyä vähän väärille piireille ja urheiluhulluus on edennyt sille asteelle, jossa vedonlyönti ei ole enää pientä lisäjännitystä tuottavaa puuhastelua. Niinpä mies sahaakin omaa oksaansa laittamalla sisään ison panoksen vetoja, samaan aikaan kun velkojat kovistelevat pitkin puhelinlinjoja. Kaikkeen on kuitenkin luvassa helpotusta, kun Afrikasta tilattu hiomaton timantti on viimein saapunut postissa ja sen huutokauppaus on pelastavan koko tilanteen.

Kiireisenä miehenä Sandlerin Howard ei kerkeä hoitamaan oikein mitään asiaa kunnolla ja kun asioita on samaan aikaan hoidettavana vähintään tusinan verran, on Uncut Gems todella hektinen ja paikoin liiankin vauhdikas kokonaisuus. Varsinkin elokuvan alkuosa käy hiljalleen ärsyttäväksi ja saa katsojankin levottomaksi, kun Howard ei tahdo pysähtyä hetkeksikään, eikä keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Toisaalta se taitaa kuvata aika hyvin nykyistä maailman menoa. Koko ajan on niin kiire joka paikkaan, että ei kerkeä pysähtymään hetkeksikään nauttimaan siitä, mitä on jo saavutettu.

Ihan hehkutetulle tasolle Uncut Gems ei omissa laskelmissa yltänyt. Vaikka kyseessä lieneekin yksi Sandlerin parhaista (kilpailu ei ole kovinkaan kovaa) ja mies vetää kerrankin ihan uskottavan suorituksen, ei elokuva itsessään ole mitenkään erikoinen. Sen katsoo kertaalleen kohtalaisen mielellään, mutta en nyt lähtisi turuilla ja toreilla sitä suosittelemaan muille.

.

Bungle
Käyttäjä

rating 70,000

Iciph3r_
Käyttäjä

rating 70,000

Jii89
Käyttäjä

rating 70,000

Kaamos
Käyttäjä

rating 70,000

keijomies
Käyttäjä

rating 70,000

kolamuki
Käyttäjä

rating 70,000

makehzzz
Käyttäjä

rating 70,000

mike
Käyttäjä

rating 70,000

Pix
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

Uncut Gems
Uncut Gems arvosana 3,70