Arvostelu

Ihan ok pätkä ja helpottaa pahempaan nälkään Smithin tulevaa Passion of the Clerks -elokuvaa odotellessa.

Kevin Smithin uusin elokuva kertoo Ollie Trinkestä (Ben Affleck) ja tämän tyttärestä Gertiestä (Raquel Castro) jotka muuttavat Ollien isän luo asumaan, kun Gertien äiti kuolee tämän synnytyksessä. Jersey Girl sijoittuu, kuten niin moni Smithin aikaisemmistakin elokuvasta New Jerseyhin. Elokuva on lämminhenkinen draama-komedia rikastettuna Affleckin tutulla sanailulla ja hyvän roolityön tekevillä sivuosanäyttelijöillä Liv Tylerillä ja "piirakan... laittajana" tunnetulla Jason Biggsillä. Onpa Will Smithkin saatu elokuvaan esittämään itseään.

Jersey Girl ei yllä Smithin loistavien Chasing Amyn tai Clerksin tasolle mutta on silti kelpo viihdettä. Elokuva eroaa aikaisemmista Smithin tuotoksista siinä, ettei sisällä häneltä tuttua rumaa kieltä eikä alapäähuumoria. Ainakaan siinä määrin mitä noissa aikaisemmissa elokuvissa. Tämä on myös Kevin Smithin ensimmäinen elokuva, jossa ei pääse näkemään noita rääväsuisia 2000-luvun Billiä ja Tediä, jotka nimellä Jay (Jason Mewes) ja Silent Bob (itse Kevin Smith) tunnetaan. Smith on mielestäni yksi tärkeistä alapäähuumorin ja pieruvitsien tulevista suurista ohjaajista.

Ihan ok pätkä ja helpottaa pahempaan nälkään Smithin tulevaa Passion of the Clerks -elokuvaa odotellessa. Nimi viittaa siihen, että siinä taas tullaan näkemään nuo "p**uvitsejä viljelevä pilviveikko sekä hänen hiljainen tukeva ystävänsä", jota Jay niin osuvasti kutsuu "eväslaatikoksi".

nimimerkki: Population1

Pisteet: rating 70,000

IdigN1
Tähtääjä, 36 arvostelua
Arvosteltu: 04.10.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Iivana Julma
Iivana Julma arvosana 4,00
Iivana Julma
Kummisetä
Kummisetä arvosana 4,34
Kummisetä
Taivas ja helvetti
Taivas ja helvetti arvosana 4,33
Taivas ja helvetti
The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist

Elokuvan tiedot

Tyttö tuollainen
Tyttö tuollainen arvosana 3,15

Tyttö tuollainen (2004)

Alkuperäinen nimi: Jersey Girl

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
102 min
Ohjaajat:
Kevin Smith
Käsikirjoittajat:
Kevin Smith
Pääosanäyttelijät:
Ben Affleck, Jason Biggs, Jennifer Lopez, Liv Tyler, Raquel Castro
Maat:
USA
Kielet:
englanti