Arvostelu

Täynnä hyvää huumoria ja kopiointia lähes jokaisesta oikeasta sotaelokuvasta mitä on tehty.

Ben Stiller on väsännyt komedioita jo pari vuosikymmentä ja nyt hän sitten on vielä tehnyt ehkä yhden parhaimmista pätkistään joka ei ehkä kaikille mene täydestä.

Elokuva kertoo Tropic Thunder -nimisestä elokuvasta jota kuvataan huippunäyttelijöiden turvin viidakossa. On miltei maineensa kuopannut Tugg Speedman (Stiller), viisin kertainen Oscar-voittaja Kirk Lazarus (Downey Jr) jne.
Kuvaukset menevät päin prinkkalaa näyttelijöiden ja amatööriohjaajan ristiriitojen takia. Kuvaukset ollaan jo laittamassa puihin kun elokuvan novellin kirjoittanut mies antaa ohjaajalle idean viedä pojat keskelle viidakkoa mukamas tosi hommiin. Näyttelijöiden luullessa kaiken olevan vain uutta lähestymistapaa kuvauksille, alkaa oikea kuva tulla näkyviin. Speedman lähtee omilleen teilleen pelastaakseen uransa, kunnes hänet kaapataan paikallisen huumeiden viljelijöitten toimesta. Muilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin yrittää pelastaa hänet.

Kaikkiaan elokuva on täynnä hyvää huumoria ja kopiointia lähes jokaisesta oikeasta sotaelokuvasta mitä on tehty. Jotenkin homma toimii hyvien näyttelijöiden turvin. Parhaimman roolin vetää Robert Downey Jr.:n esittämä australialainen Kirk Lazarus joka on jopa käynyt ihonsiirrossa näytelläkseen afroamerikkalaista joukkueenjohtajaa. Elokuvaa on syytelty pienestä rasismista ja jopa mielenosoitus taidettiin järjestää elokuvan ensi-illan yhteydessä. Totta puhuen tuskinpa Ben Stiller sitä tahalleen on tehnyt.

Kaikesta huolimatta Tropic Thunder on viihdyttävä puolitoista tuntinen ja alkusyksyn hauskin elokuva.

Pisteet: rating 80,000

Rocconeverdies^
Käyttäjä, 8 arvostelua
Arvosteltu: 30.08.2008
Katsottu: Kotona

Ben Stiller onnistuu kerrassaan loistavasti. Kaikista muista ei voi sanoa samaa.

Ben Stiller onnistuu kerrassaan loistavasti. Kaikista muista ei voi sanoa samaa.

Pallopoika 23.02.2011

rating 90,000

Saman kategorian TOP-leffoja

The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist
Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,19
Nykyaika
Seittien linna
Seittien linna arvosana 4,10
Seittien linna
Mies vailla menneisyyttä
Mies vailla menneisyyttä arvosana 3,76
Mies vailla menneisyyttä

Elokuvan tiedot

Tropic Thunder
Tropic Thunder arvosana 3,34