Pistejakauma

0%

10%

3%

26%

23%

27%

9%

1%

1%

0%

Pisteytykset

rating 40,000

Beer Master
Käyttäjä

rating 40,000

Kovat oli puheet mutta lopussa sain pettyä kun tässäkin pahikset olivat nössöjä jotka eivät saaneet mitään aikaiseksi. Juoni hajosi käsiin yhtä nopeasti kun alkoikin, lopussa saikin huokailla kun pahisten vartin aikataulusta on yhtäkkiä vierinyt tunti ja edelleen ollaan lähtötilanteessa. Nicole Kidman veti parhaan roolin.

Paikallaanpysyvä nössö elokuva.

Creeper234
Käyttäjä

rating 40,000

Lähtöasetelma on kiinnostava ja miellyttävän yksinkertainen. Pieneen tilaan sijoittuva trilleri, a la Phonebooth, jossa jännite syntyy täysin muista elementeistä kuin julmetuista takaa-ajoista ja efektikikkailusta. Valitettavasti Trespass jää mailien päähän Phoneboothin nerokkuudesta.

Paha aavistus nousee jo päähenkilöiden esittelyssä, sillä elokuvan perheasetelma on umpikliseinen ja loppuratkaisun arvaa heti ensi minuuteilla. Toiseksi: Trespass on pahuksen rasittava katseluelämys. Roistojen astuessa kuvaan, elokuva on yhtä huutamista alusta loppuun ja pian huomasin suorastaan rukoilevani hiljaisia kohtia. Kolmanneksi: elokuvan "mehevät" juonenkäänteet eivät jaksa kiinnostaa. Aina kun joku suuri paljastus on tehty, heitetäänkin soppaan uusi mutka. Sujuvan juonikaaren sijaan käänteitä tulee sellaisella tykityksellä ettei todellista jännitettä ehditä rakentamaan. Lisäksi nämä alituiset paljastukset saavat pahikset tuntumaan lähinnä pahemmanluokan retardeilta eivätkä todelliselta uhalta. Elokuva yrittää olla nokkela ja monitahoinen, mutta homma läjähtää kasaan ja se kunnon psykologinen jännitys loistaa poissaolollaan. Neljänneksi: näyttelytyö ei sytytä. Nicolas Cagelta on nähty hyviäkin rooleja, mutta Trespassissa mies vaikuttaa kiusallisen innottomalta ja maneereihinsa kangistuneelta. Myös Kidmanilta löytyy petrattavaa. Hänen roolinsa tosin koostuu lähinnä alituisesta kirkumisesta, joten vika saattaa olla käsikirjoituksessakin.

On rainassa sentään hyviäkin puolia. Kaikkien tavoitellessa jotakin mahdollisimman suurta ja näyttävää, on piristävää nähdä tällaisia pieneen tilaan sijoittuvia jännäreitä. Pidin myös esimerkiksi siitä, että pahiksille yritettiin luoda jonkinlaista taustatarinaa ja persoonaa. Trespassista periaatteessa löytyykin kaikki hyvän elokuvan ainekset, mutta valitettavasti niitä ei vain olla osattu hyödyntää. Kertakäyttöviihdettä.

Key
Käyttäjä

rating 40,000

Turhan tyypillinen kidnappaus/kotiintunkeutumistrilleri. Jännitystä ei onnistuta pitämään yllä.

Pamela
Käyttäjä

rating 40,000

Alku tosiaan lupaili kelpoa trilleriä, ja ihan mielenkiintoisia "juonenkäänteitäkin" pyörii ilmassa. Mutta loppujen lopuksi elokuva menee -tietenkin- siitä mistä aita on matalin ja päätyy kliseiseksi ja ennalta-arvattavaksi tusinatrilleriksi.
Päähenkilöistä Cage oli tässä saatu jopa koomisen tylsäksi hahmoksi, jonka elossa säilyminen ei jaksa kiinnostaa katsojaa (ainakaan tätä katsojaa) tippaakaan, ja tosiaan joidenkin pahiksien kohtalokin kiinnosti enemmän.

Ja elokuvan plussia on Creeper234 kirjotellutkin ihan mukavasti, ja allekirjoitan alla olevan kommentin siltä osin täysin itsekin.


arttuu99
Käyttäjä

rating 40,000

cronenberger
Tykittäjä

rating 40,000

donBarletta
Käyttäjä

rating 40,000

gojira
Käyttäjä

rating 40,000

HANSGI
Käyttäjä

rating 40,000

Herman Tottooro
Käyttäjä

rating 40,000

impi80
Käyttäjä

rating 40,000

Jei
Käyttäjä

rating 40,000

Juusak
Käyttäjä

rating 40,000

madean
Käyttäjä

rating 40,000

Pikli
Käyttäjä

rating 40,000

Quixi
Käyttäjä

rating 40,000

Rapu
Käyttäjä

rating 40,000

TeeP
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

Trespass
Trespass arvosana 2,46
Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
2011
Pituus:
88 min
K15
Ohjaajat:
Joel Schumacher
Käsikirjoittajat:
Karl Gajdusek
Pääosanäyttelijät:
Ben Mendelsohn, Cam Gigandet, Dash Mihok, Jordana Spiro, Liana Liberato, Nicolas Cage, Nicole Kidman, Nico Tortorella, Terry Milam
Maat:
USA
Kielet:
englanti