Pistejakauma

0%

0%

0%

4%

4%

43%

26%

17%

0%

4%

Pisteytykset

rating 70,000

Joku
Käyttäjä

rating 70,000

Hauska, viihdyttävä ja ennenkaikkea yllättävän laadukas elokuva ollakseen suoraan videolle aikoinaan julkaistu. Leffa sai vain pienen rajoitetun kierroksen muutamissa elokuvateattereissa. Praktikaaliefektit on taas täyttä laatua, kuten ensimmäisessäkin osassa, ja cgi-tehosteita on onneks käytetty maltillisesti, sillä ne ei ole kestäny aikaa (yllätys yllätys). Fred Ward ja Michael Gross uusii roolinsa, harmi kyllä Kevin Baconia ei tässä nähdä, sillä mies oli näihin aikoihin Apollo 13 -elokuvan teossa. Jokatapauksessa Tremors 2 on toimiva jatko-osa, joka tuo hommaan uutta potkua, eikä toista ainoastaan samaa kaavaa. Miinuksena etenkin alkuun ärsyttävä sidekick-hahmo Grady, jota näyttelee Christopher Gartin. Myös noista tietokone-efekteistä vois nillittää, mutta annan ne täysin anteeksi, sillä elokuvan budjetti oli vain 4 miljoonaa dollaria, sekä tietokone-efektejä on käytetty todellakin vain kohtauksissa, jotka eivät olis noilla animatronics-roboteilla ja nukeilla onnistuneet.

Tremorsin ensimmäinen osa on 90-luvun parhaimmistoa kauhukomedioiden saralla, sekä upea ja aikaa kestänyt kunnianosoitus vanhoille monsterielokuville. Onkin hieno nähdä, että toinen osa hoitaa myös homman kunnialla kotiin, sekä yltää kyllä ehdottomasti direct-to-video leffojen parhaimmistoon.

TaoTao
Käyttäjä

rating 70,000

Pysyy melkein samalla tasolla kuin ensimmäinen, komediallisuus on ehkä jopa vedetty pitemmälle, mutta kauhukomedian tasolla sen tasapainottaminen ei koskaan tunnu olevan helppoa.

Villetys
Käyttäjä

rating 70,000

Väristyksiä kakkonen on yllättävän hyvin onnistunut jatko-osa ja se on kokonaisuutena aika lailla samaa tasoa ensimmäisen osan kanssa. Tällä kertaa maanalaiset madot ovat ottaneet kohteekseen Meksikossa sijaitsevat öljykentät ja syövät siellä kaiken tielleen osuvan. Matojen tuhoojaksi palkataan Fred Wardin esittämä Earl Bassett ja Christopher Gartin esittämä Grady Hoover. Kaksikko saa myös tukea tutulta Michael Grossin esittämältä Burt Gummerilta, joka pitää huolen ainakin aseiden ja pommien riittämisestä. Madot ovat tässä osassa kehittyneempiä ja ne pystyvät muuttamaan muotoaan hauskan näköisiksi maalla meneviksi hirviöiksi. Erikoistehosteet on hyvin tehtyjä ja näytteleminen ihan kunnossa. Komediaa tähän osaan on lisätty enemmän kauhun tilalle, mutta se toimii tässä hyvin.

Annalisa
Käyttäjä

rating 70,000

keimokoo
Käyttäjä

rating 70,000

Sonix
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

Väristyksiä 2
Väristyksiä 2 arvosana 3,33

Väristyksiä 2 (1996)

Alkuperäinen nimi: Tremors II: Aftershocks

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1996
Pituus:
100 min
K15
Ohjaajat:
S. S. Wilson
Käsikirjoittajat:
Brent Maddock
Pääosanäyttelijät:
Christopher Gartin, Fred Ward, Helen Shaver, Marcelo Tubert, Michael Gross
Maat:
USA
Kielet:
englanti, espanja