Arvostelu

Nova Scotian kelmien culttüüri-ilmiö elää ja voi hyvin vaikka ei olekaan huippukunnossa.

Canalan mukamentti ja culttüüri-ilmiö muutamasta pikkurikollisesta ja näiden miljööstä elpyi pitkän tauon jälkeen ja luonnollisesti elokuvan muodossa. Talven keskellä pidetään hautajaisia ja Ricky (Robb Wells) on aiheesta surullinen ja hänen elinkeinoaan uhkaa laillistumisen aiheuttama kriisi. Julianin (John Paul Tremblay) ovela ja ainoastaan kyseenalainen kauppa vaatii isoa kuljetusta ja lisäksi Bubbles (Mike Smith) saa kuulla omaavansa perinnön. Luvassa on siis syy tehdä pieni matka kohti Ottawaa ja Jim Lahey (John Dunsworth) aavistelee kierouksia ja hankkii apua Cyruksen (Bernard Robichaud) ja Sam Loscon (Sam Tarasco) bisneksestä.

Mike Clattenburg astui syrjään culttüüri-ilmiöstä tällä elokuvalla ja mukamenttityylin sijasta kyseessä on ihan vaan tavallinen road-movie missä kuljetaan, opitaan muutamia olennaisia asioita ja ratkaistaan muutamia ongelmia joita matka saa aikaan. Luvassa on jokseenkin laiska, mutta toimiva episodi sympaattisten kelmien matkassa ja loppukin on varsin onnellinen. Lisäksi on syytä huomata että tämä leffa on ilmiselvästi tarkoitettu kyseisen culttüüri-ilmiön tunteville persoonille, sillä pohjustusta ei käytännössä ole ollenkaan.

Robb Wells on suulas Ricky joka kohdatessaan tärkeän asian osaa olla yllättävän kaunopuheinen, koherentti ja ovela. John Paul Tremblayn olema Julian on hienoisesti kireä ja ovela rikollinen joka yrittää toimia järjen äänenä. Mike Smith on aina avulias ja hyväntahtoinen Bubbles. John Dunsworthin kyky olla wiina on todistettu tieteelliseksi faktaksi ja valkoisen wiinan iskiessä alkaa sekasorto. Bernard Robichaud ja Sam Tarasco ovat näljäisiä roistoja ja lähes jokainen sarjassa esiintynyt persoona tekee esiintymisen.

Kokonaisuus on hieman laiska ja istuu jatkumoon aika rikkonaisesti, mutta kokonaisuus on nautittava elokuva ja Mike Clattenburgin esirippu Canalan mukamentin parissa ja Ray (Barrie Dunn) vetää pitkäkestoisen konnuuden loogiseen huippuun.

Pisteet: rating 60,000

Jurpo
Tähtääjä, 1395 arvostelua
Arvosteltu: 08.11.2016
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Ed Wood
Ed Wood arvosana 4,11
Ed Wood
Chaplinin poika
Chaplinin poika arvosana 4,26
Chaplinin poika
American History X
American History X arvosana 4,27
American History X
Peli on menetetty
Peli on menetetty arvosana 4,02
Peli on menetetty

Elokuvan tiedot

Trailer Park Boys: Don't Legalize It
Trailer Park Boys: Don't Legalize It arvosana 3,26