Arvostelu

Luova perusidea ei tuo tarinaan oikein minkäänlaista mainittavaa lisäarvoa.

Heureka! Taisin viimeinkin löytää Sion Sonon uran eniten yleisöä jakavan elokuva.

Tokyo Tribe on jotain niin uutta ja erilaista ettei mitään tällaista varmaan ole koskaan ennen ymmärretty koettaakaan - etenkään Japanissa. Kyseessä on samannimiseen mangaan perustuva räp-musikaali, jossa suurin osa vuorosanoista räpätään ja gangstaillaan pussihousut puoliksi nilkoissa lähes koko leffan läpi soivan biitin tahtiin. Jos ajatus kaksituntisesta räppi-oopperasta oksettaa, tätä ei varmaan kannata sitten katsoa.

Varsinainen tarina sijoittuu vaihtoehtoiseen todellisuuteen, jossa keskenään elintilasta, hoodeista, kokkelista ja bitcheistä kilpailevat japanilaiset ganstajengit hallitsevat. Luonnollisesti homma räjähtää karvaisiin käsiin, mistä seuraa suuri jengisota.

Ainakin Tokyo Tribesta voi sanoa, että elokuva näyttää kaikessa värikylläisyydessään ja bling blingissään ihan kivalta. Oikeastaan tästä jopa nautti toisinaan ainakin visuaalisessa mielessä. Luin jostain että moni tässä nähtävä ghettokin on oikeasti olemassa - mitä ei ehkä ihan todeksi uskoisi ainakaan elokuvan menon perusteella. Himizusta tuttu Shota Sometanikin heiluu jälleen näkyvässä roolissa oikein muikeasti.

Mutta, mutta...

En tätä nyt mielelläni sanoisi kun tuntuu että kansa nostaa kohua aina kun lausuu mielipiteensä jostain musiikista. En vain ole räpin tai hiphopin faneja alkuunkaan ja tämän koko elokuvan katsominen tuntui pitemmän päälle kauhealta tervanjuonnilta. Tai no, onhan räp-musikaali toki ideana ihan luova, mutta hommaan kyllästyy todella nopeasti ja loppujen lopuksi koko räppigangstajoujoumeininki alkaa tuntua vain halvata huomionhakuiselta tempulta, joka ei oikeasti tuo mitään kiinnostavaa sisältöä yhtään mihinkään.

Siinä kai lyhykäisyydessään tyly tuomio. Tokyo Tribe ei ainakaan itseeni tehnyt missään kohtaa kunnollista vaikutusta. Varmaan tällaisellekin kamalle yleisönsä löytyy, mutta näköjään en itse ainakaan kuulu siihen sakkiin.

Case closed. Kaksi tähteä.

Pisteet: rating 40,000

Brutus
Käyttäjä, 768 arvostelua
Arvosteltu: 15.04.2018
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

The Raid 2: Berandal
The Raid 2: Berandal arvosana 4,00
The Raid 2: Berandal
Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen
Scarface - arpinaama
Scarface - arpinaama arvosana 4,42
Scarface - arpinaama
Solaris
Solaris arvosana 4,32
Solaris

Elokuvan tiedot

Tokyo Tribe
Tokyo Tribe arvosana 2,75
Genret:
Musikaali,
Valmistusvuosi:
2014
Pituus:
116 min
Ohjaajat:
Sion Sono
Käsikirjoittajat:
Santa Inoue, Sion Sono
Pääosanäyttelijät:
Akihiro Kitamura, Riki Takeuchi, Ryôhei Suzuki, Shôta Sometani, Tomoko Karina
Maat:
Japani
Kielet:
japani