Arvostelu

Pituus vaivaa. Elokuva on turhan siirappinen.

"Maailman kallein elokuva, vuosisadan suurin rakkaustarina" huusivat mainokset aikoinaan, kun Titanicin ensi-ilta lähestyi. Titanic olikin todella kallis elokuva. Sillä oli hyvin jättiläismäinen budjetti. Rakennettiinpa ihan oikea Titanicin kopio, joka oli tosin hieman pienempi ja joka lopuksi upotettiin. Elokuva sai myös 11 Oscaria. Ja kaiken lisäksi sen tunnusbiisiä My Heart Will Go Onia joutui myöhemmin kuulemaan eri paikoissa ihan väenväkisin. Eikä minua ainakaan tuon tyyppinen musiikki kiinnosta. Kummallisen suosittu Titanicista tulikin. Yhdysvalloissakin Titanic pyöri teattereissa melkein vuoden. Ja teinitytöt itkivät Leonardo DiCaprion perään. No, onneksi DiCaprio sai myöhemmin parempia rooleja. Kyllähän tämä elokuva täytyi itsekin aikoinaan teatterissa käydä katsomassa, kun muutkin kävivät. Ikävä kyllä telkkarista uudelleenkatsottuna se ei ollutkaan niin hyvä kuin muistin.

Elokuvan juoni on varmasti hyvin tuttu ja sitä paitsi se on hyvin yksinkertainen. Titanicin hylyllä etsitään arvokasta korua. Pian tutkijat tapaavat vanhan Rose Dawson Calvertin (Gloria Stuart), jonka pitäisi kertoa siitä korusta, mutta hän pistääkin miesparat kuuntelemaan rakkaustarinaa. Eletään vuotta 1912. Titanic on lähdössä ensimmäiselle (ja myös viimeiselle) matkalleen. Köyhä taiteilija Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) voittaa liput Titaniciin. Siellä hän törmää rikkaaseen Rose DeWitt Bukateriin (Kate Winslet). No, loppu onkin legendaa.

No, oliko sitten Titanic kaiken kohunsa arvoinen? Ei. Ei todellakaan ollut. Näyttelijätyö oli hyvää. Myös tehosteet olivat vaikuttavat. Mutta elokuva kaatuu liian moniin seikkoihin. Varsinkin pituus vaivaa elokuvaa. Pituudesta olisi saanut helposti tunnin pois. Myös tarina oli liian yksinkertainen. Sitä on jo käytetty tuhannet kerrat. Elokuva on turhan siirappinen. Sitä paitsi leffa on hyvin ennalta-arvattava. Myös yhteiskunnalliset erot ovat erittäin kärjistettyjä ja mustavalkoisia. Tämä on aika ärsyttävää. Jalot ja hyvät köyhät vastaan itsekkäät ja röyhkeät rikkaat ei ole kovin älykäs vastakkainasettelu. Elokuvassa epäonnistutaan yhtä monella tavalla, kuin todellisen elämän Titanicissakin.

Pisteet: rating 50,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 06.09.2004
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Onnellisten aika
Onnellisten aika arvosana 3,94
Onnellisten aika
Vihreä maili
Vihreä maili arvosana 4,39
Vihreä maili
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Valamiesten ratkaisu
Valamiesten ratkaisu arvosana 4,41
Valamiesten ratkaisu

Elokuvan tiedot

Titanic
Titanic arvosana 3,88
Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
1997
Pituus:
194 min
Ohjaajat:
James Cameron
Käsikirjoittajat:
James Cameron
Pääosanäyttelijät:
Bill Paxton, Billy Zane, Gloria Stuart, Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, Victor Garber
Maat:
USA
Kielet:
englanti, ranska, saksa, italia, ruotsi, venäjä