Arvostelu

Kiitettävä elokuva näyttelijöiden ja juonen ansiosta.

Pimeänä yönä Amerikassa outo pyörre iskee päin maata, josta paljostui ihmiseltä näyttävä olento, joka väittää nimensä olevan Thor. Häiskä tappelee itsensä irti sairaalasta ja yrittää irrottaa vasaraa maasta. Ja robotin hyökkäyksen estettyään syöksyy kohti taivasta. Tälläinen oli koko elokuvan juoni Jane Fosterin silmissä.

Thor on nuori ukkosen jumala, joka rikkoo isänsä Odinin määräyksiä ja syöksyy päin taistelua. Odin rangaistukseksi karkoittaa Thorin Asgardista maahan voimattomana.

Ukkosen jymala on astellut sarjakuvissa jo 50 vuotta. Ja ensimmäisen kerran hänet tuodaan valkokankaalle. Siinä onnistuttiin hyvin. Thor onnistuu luomaan omaperäisen idean juoneltaan. Ja se kantaa reppuselässä mainioita näyttelijäsuorituksia.

Thorin saappaissa astelee nuori Chris Hensworth. Näyttelijä oli uusi ja tuntematon astuessaan rooliin ja Thorin rooli teki hänestä kuuluisamman ja paremman näyttelijän. Hensworth sopii vielä rooliin täydellisesti.

Hensworth ei kuitenkaan jätä muita näyttelijöitä varjoonsa. Anthomy Hopkinsin Odin on suorastaan moitteeton. Niin myös Stellan Skarsgårdin Selvig ja Tom Hiddlesonin Loki, joka oli hyvä valinta pahiksi. Hekään eivät myöskään ole hassumpia. Lähes kaikki muut ovat myös ihan mukavia keskitason näyttelijäsuorituksia, paitsi Natalie Portmanin Jane Foster jäättää hieman parantamisen varaa. Hahmo ei muiden elokuvan hahmojen tapaan säväytä, vaikka ei pohjateerausta hiokkaan. Samat sanat Idris Elban tulkiksemalle Heimdalille.

Ja tietysti tähän elokuvaan tarina myös tarvitaan. Käsikirjoitus on marvelelokuvien tasolla kekseliäs. Ukkosen jumala voimansa menettäneenä Amerikan mailla. Suorastaan nerokasta. Elokuvan ohjaus ei kulje aivan samoja ratoja. Kenneth Branaghin ohjauksen kädenjälkeä ei joissain kohdissa näy, kun erikoistehosteilla leikitään.

Nyt on vuorossa erikoistehosteet. Niille voisi melkein sanoa: Vau! Varsinkin Thorin ja Lokin kaksintaistelua Asgardissa ei voisi tehdä paljon paremmaksi. 115 minuuttia on liian lyhyt kesto elokuvalle. 15 minuuttia oltaisiin vielä tarvittu mukaan, kun Thor tutustuu maapalloon.

Thor on oikein hyvä supersankarielokuva. Kiitos näyttelijöiden ja juonen. Muutama hiomaton roolisuoritus ja lyhyt kesto löytyy, mutta muut ansaitsevat kehut. Captain American the First Avengerin tapaiselle elokuvalle Thor voi näyttää juonesta esimerkkiä.

Pisteet: rating 70,000

korkkinado
Käyttäjä, 36 arvostelua
Arvosteltu: 24.01.2013
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Kenraali
Kenraali arvosana 4,11
Kenraali
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Berliinin taivaan alla
Berliinin taivaan alla arvosana 4,07
Berliinin taivaan alla

Elokuvan tiedot

Thor
Thor arvosana 3,22
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2011
Pituus:
115 min
Tunnetaan myös nimillä:
Thor 3D
Ohjaajat:
Kenneth Branagh
Käsikirjoittajat:
Ashley Miller, Don Payne, J. Michael Straczynski, Mark Protesevich, Zack Stentz
Pääosanäyttelijät:
Anthony Hopkins, Chris Hemsworth, Clark Gregg, Idris Elba, Kat Dennings, Natalie Portman, Stellan Skarsgård, Tom Hiddleston
Maat:
USA
Kielet:
englanti