The Ward

(2010)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: The Ward
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:The Ward
Valmistusvuosi:2010
Pituus:88 min
Pisteytyksiä: 1
Tarkka arvio: 2.00

Kaunotar Amber Heard (Jonesin perhe, Rommipäiväkirja) on intensiivisen kauhutrillerin pääosassa Kristen, joka päätyy vankimielisairaalaan jouduttuaan poliisin kynsiin epäiltynä tuhopoltosta. Telkien takana nuori nainen alkaa uskoa joutuneensa yliluonnollisten voimien tulilinjalle, vaikka häntä hoitava lääkäri Stringer (Jared Harris) pyrkii kaikin keinoin vakuuttamaan toisin.

Arviot

Odotin Carpenterilta jotain hieman laadukkaampaa ja omaperäisempää esitystä, kuin tusinakässäriin turvautuvaa teinisairaalakauhua.

Yhdeksän vuoden tauon jälkeen ohjaajan pallille palannut kuuluisa kauhuelokuvaohjaaja marssittaa tuomion eteen psykologisen trillerikauhuilun , johon toki liittyi paljon ennakko-odotuksia – varsinkin fanien puolelta. Keskinkertaisia arvioita puoleensa vetäneen tekeleen ovat käsikirjoittaneet ja , joille urakka oli toinen laatuaan -nimisen ja 2005 valmistuneen kauhutrilleriprojektin jälkeen. Elokuva kertoo nuoren Kristenin tarinan, joka muistuttaa perussuomalaisen känniääliön sunnuntaiaamua. Neiti […]

Arvosteltu: 08.11.2011

Carepnter saa keskinkertaisen tarinan toimimaan ja kerää lopputilin ilman näyttävää draamaa.

Kristen (Amber Heard) joutuu mielisairaalaan poltettuaan maatalon. Osastoa hallinnoi kovapäinen hoitaja Lundt (Susanna Burney) ja hoitava lääkäri on Gerald Stringer (Jared Harris) ja osastolla on muitakin potilaita. Omituiset ilmiöt kuitenkin alkavat kiusata ja kuka on Alice (Mika Boorem)? John Carpenter alkoi uupua elokuvabisneksen kiemuroihin ja tämä varsin tavanomaisia ratkaisuja noudattava kauhustelu on aika surullinen todiste […]

Arvosteltu: 15.07.2017

Kommentit & Pisteytykset

Villetys

The Ward edustaa John Carpenterin tuotannossa sitä heikointa osastoa ja on hyvin ennalta arvattava elokuva. Ei tämä täysin toivoton tapaus ole, mutta kuitenkin hyvin unohdettava ja keskinkertainen teos. Juonessa Amber Heardin esittämä Kristen jää poliiseille kiinni erään talon tuhopoltosta ja hänet määrätään vankien mielisairaalaan. Siellä hän tutustuu muihin naisvankeihin ja jonkin ajan päästä kuollut nainen alkaa kummittelemaan hänelle, jolla tuntuu myös olevan yliluonnollisia voimia. Mielisairaala toimii ihan hyvin tapahtumapaikkana, mutta näyttelijät ovat kaikki oikeastaan aika keskinkertaisia rooleissaan. Säikäytykset ovat hyvin arvattavissa ja tunnelma ei mikään kovin pelottava ole. Itse naishaamu on kuitenkin ihan hyvin tehty ja juoni etenee varsin sujuvasti eteenpäin.

Lisää luettavaa