Arvostelu

Loppua kohden juoni kiristyy hirttosilmukan lailla. Siellä lepääkin kiitos, kun juonen kuviot vihdoin aukenevat on katsojaa lyöty hämmennyksen vasaralla.

Sergio Martino on minulle tuttu mies, ja toivottavasti myös monille muille. Pahasti Dario Argenton varjoon jäänyt giallomaestro on nimittäin ohjannut monen monta hyvää genre-elokuvaa. Yleisesti ottaen, kun puhutaan gialloista nousee nimenomaan Argenton nimi esille usein. Profondo Rosson kaltainen mestariteos on lähes mahdotonta sivuttaa puhuttaessa genren parhaista teoksista. Silti jostain sieltä kaiken sumun ja usvan keskeltä nousee Martino, tämä kekseliäs visionääri. Tällä kertaa otin työn alle Martinon ensimmäisen giallon, joka tunnetaan useilla nimillä, joista tunnetuin on The Strange Vice of Mrs. Wardh.

Julie Wardhilla on traumoja hänen entinen miesystävänsä raiskasi häntä. Nainen ei ole päässyt näistä traumoista, vaikka on jo irtautunut suhteesta, ja on tällä hetkellä naimisissa. Julie näkee painajaisunia, muistelee tapahtuneita ja lopulta alkaa nähdä ex-miehensä joka paikassa. Takaumat on toteutettu intohimoisesti ja niitä terästävät Nora Orlandin hypnoottiset musiikit. Musiikki onkin kohtausten todellinen voima. Eikä olekaan suuri yllätys, että italialaisen elokuvan suuri ystävä Quentin Tarantino päätti jälleen kerran varastaa musiikkia omaan elokuvaansa Italiasta.

Jotteivät Julien ongelmat olisi tarpeeksi suuria, alkaa hänen perässään roikkumaan playboyn oloinen George, jota esittää tosielämän George, George Hilton. Julie huomaa olevansa kolmen miehen loukussa, josta ei tunnu olevan mitään tietä ulos. Giallolle tyypillisesti päitäkin alkaa tippumaan, ja tällä kertaa epäiltyjä on kolme. Katsoja voi miettiä, että kuka Julien kolmesta miehestä on murhien takana samalla, kun Julie vaipuu yhä syvempiin harhaluuloihin.

Sergio Martino todistaa olevansa yksi giallogenren tärkeimpiä vaikuttajia, sillä The Strange Vice of Mrs. Wardh on sutjakasti etenevä murhamysteeri, jossa on hyvinkin dramaattista sisältöä. Loppua kohden juoni kiristyy hirttosilmukan lailla. Siellä lepääkin kiitos, kun juonen kuviot vihdoin aukenevat on katsojaa lyöty hämmennyksen vasaralla. Hämmennyksen laannuttua on tätä elokuvaa helppo suositella kaikille joita genre kiinnosta. Maailmassa on paljon hyviä gialloja, The Strange Vice of Mrs. Wardh on yksi niistä.

Pisteet: rating 80,000


Vieras Arvosteltu: 12.05.2008
Katsottu: Kotona

Puhdasta gialloa.

 

Jurpo 20.06.2014

rating 60,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Dawn of the Dead
Dawn of the Dead arvosana 4,20
Dawn of the Dead
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia arvosana 4,28
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia
The Lighthouse
The Lighthouse arvosana 4,07
The Lighthouse
The Prestige
The Prestige arvosana 4,20
The Prestige

Elokuvan tiedot

The Strange Vice of Mrs. Wardh
The Strange Vice of Mrs. Wardh arvosana 4,00

The Strange Vice of Mrs. Wardh (1971)

Alkuperäinen nimi: Lo Strano vizio della Signora Wardh

Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
1971
Pituus:
98 min
Tunnetaan myös nimillä:
Blade of the Ripper, The Next Victim!
Ohjaajat:
Sergio Martino
Käsikirjoittajat:
Eduardo Manzanos Brochero, Ernesto Gastaldi, Vittorio Caroniay
Pääosanäyttelijät:
Alberto de Mendoza, Bruno Corazzari, Carlo Alighiero, Conchita Airoldi, Edwige Fenech, George Hilton, Ivan Rassimov, Manuel Gil
Maat:
Italia, Espanja
Kielet:
italia