Arvostelu

The Purge pistää katsojan väkisinkin miettimään väkivaltaisuutta ja ihmisen moraalia.

Toukokuussa jenkeissä ensi-iltansa saanut The Purge on erilainen ja yllättävä kauhujännäri, joka pisti heti silmään jännittävällä trailerilla ja mielenkiintoisella juonella.

Tapahtumat sijoittuvat uudistettuun Amerikkaan vuonna 2022, jolloin rikollisuus on onnistuttu kitkemään lähes kokonaan. Valtio on ottanut käyttöön vuosittaisen ''puhdistuksen'', 12 tunnin aikajakson, jolloin kaikenlaiset rikokset ovat sallittuja. Tavallinen rauhallista elämää viettävä lähiöperhe valmistautuu puhditukseen tarkoin vartioidussa kodissaan. Perheen poika kuitenkin päästää kadulla apua huutavan miehen sisälle taloon. Miestä kuitenkin seuraa vihainen naamareihin sonnustautunut joukkio ja he ovat valmiita tekemään kaikkensa ellei miestä luovuteta heidän tapettavakseen..

Henkilöhahmot ovat onnistuneita ja toimivia. Perheen isää Jamesia näyttelevä Ethan Hawke (mm. Sinister) onnistuu roolissaan upeasti. Myös Adelaide Kane joka esittää perheen tytärtä Zoeyta suoriutuu hienosti hieman oikuttelevasta teinitytön roolistaan. Äiti (Lena Headey) ja perheen poika (Max Burkholder) tekevät myös 'ihan ookoo' roolin. Pakko myös arvostaa Rhys Wakefieldiä (mm. Sanctum). Hän tekee kerrassaan erinomaisen suorituksen, pelottavana ja itsevarmana, kuitenkin loppuakohden jo vähän ylimielisenä rikollisjoukon 'pomona'.

The Purge pistää katsojan väkisinkin miettimään väkivaltaisuutta ja ihmisen moraalia. Se tarjoilee sopivassa määrin jännitystä, kauhua ja toimintaa, joilla saadaan aikaan toimiva paketti. Kokonaisuutena Puhdistus toimii loistavasti juonenkäänteidensä ja erilaisen ideansa kanssa. Odotuksia leffalle olisi ehkä ollut hieman enemmän, mutta ei niitä täydellisiä elokuvia voi joka päivä löytääkkään.

Pisteet: rating 80,000

ehmu
Käyttäjä, 1 arvostelu
Arvosteltu: 27.07.2013
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Kuolemaantuomittu on karannut
Kuolemaantuomittu on karannut arvosana 4,26
Kuolemaantuomittu on karannut
Fargo
Fargo arvosana 4,16
Fargo
Bullet In The Head
Bullet In The Head arvosana 4,09
Bullet In The Head
Taivas ja helvetti
Taivas ja helvetti arvosana 4,31
Taivas ja helvetti

Elokuvan tiedot

Puhdistuksen yö
Puhdistuksen yö arvosana 2,85

Puhdistuksen yö (2013)

Alkuperäinen nimi: The Purge

Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
2013
Pituus:
85 min
Ohjaajat:
James DeMonaco
Käsikirjoittajat:
James DeMonaco
Pääosanäyttelijät:
Adelaide Kane, Edwin Hodge, Ethan Hawke, Lena Headey, Max Burkholder, Rhys Wakefield
Maat:
USA, Ranska
Kielet:
englanti