Pistejakauma

1%

3%

6%

14%

16%

27%

23%

7%

1%

2%

Pisteytykset

rating 30,000

korkkinado
Käyttäjä

rating 30,000

Tässä malliesimerkki elokuvasta, jossa on hyvä idea ja kunnolla metsään mennyt toteutus.

Juoni on yksi idioottimaisimmista, mihin olen vähään aikaan törmännyt. Luoja mitä potentiaalin haaskausta, kun juoni pyörii umpikliseisen amerikkalaisperheen ympärillä. Voisin kirjoittaa kokonaisen arttikkelin niistä epäloogisuuksista, mitä elokuvassa vilisee, mutta en halua antaa tälle paskalle liikaa aikaa.

Jos nyt jotain hyviä puolia tästä täytyisi sanoa, niin Ethan Hawke ja Lena Headey vetävät yllättävän malliikkaat roolit varsinkin kuin käsikirjoitus on umpimätä. Lisäksi elokuvan tekninen toteutus on varsin pätevä tällaiseksi minibudjetin kauhupätkäksi - ja parempi kuin monilla kalliimmilla virkaveljillään. Se huminamusiikki rupesi kuitenkin nopeasti ottamaan pattiin.

Ideassa on oikeasti potentiaalia, joten jos tämä olisi luovutettu jollekin lahjakkaalle elokuvantekijlle, niin tästä olisi voinut tullakin jotain. Tällaisenaan "The Purge" jää kuitenkin hukatuksi mahdollisuudeksi. Lisäksi elokuvan "pahista" näyttelevä Rhys Wakefield ylinäytteli koomisuuden puolelle asti, jota oli kieltämättä ihan viihdyttävää seurata. Mies yritti niin väkisin olla pelottava, että se kääntyi tahattoman huvittavaksi.

PS. Jatko-osat kyllä katson, kuulemma ovat edes hiukan pätevempiä kuin tämä, ja jos ei, niin toisaalta voi taas nauraa seuraaville "Typeryyksien huippu - the movie":ille.

MaggotCorpse
Käyttäjä

rating 30,000

Typerämpää elokuvaa en ole hetkeen katsonut, todella surkea tekele.. Antaisin tälle roskalle vain yhden tähden, mutta koska sain muutamat melkoisen makeat naurahdukset, niin puoli tähteä lisää.

Addeh
Käyttäjä

rating 30,000

Haahuilija
Käyttäjä

rating 30,000

Hissukka
Käyttäjä

rating 30,000

Kivilärvi
Käyttäjä

rating 30,000

turha_aforismi
Käyttäjä

rating 30,000

Vminor
Käyttäjä

rating 30,000

Elokuvan tiedot

Puhdistuksen yö
Puhdistuksen yö arvosana 2,85

Puhdistuksen yö (2013)

Alkuperäinen nimi: The Purge

Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
2013
Pituus:
85 min
Ohjaajat:
James DeMonaco
Käsikirjoittajat:
James DeMonaco
Pääosanäyttelijät:
Adelaide Kane, Edwin Hodge, Ethan Hawke, Lena Headey, Max Burkholder, Rhys Wakefield
Maat:
USA, Ranska
Kielet:
englanti