Pistejakauma

0%

8%

4%

0%

12%

20%

36%

12%

4%

4%

Pisteytykset

rating 60,000

JohnRambo
Käyttäjä

rating 60,000

Yllätyin positiivisesti, että Suomen Netflixistä voi löytyä tämmöstä edes hitusen kultimpaa kamaa. Omega Man, perustuu Charles Mathesonin kirjaan, josta 2000-luvulla väännettiin huono Will Smith-leffa I Am Legend. Lukemani mukaan kumpikaan versio ei ole lähdemateriaalilleen erityisen uskollinen, mutta Omega Man ainakin toimittaa, jos ei realistisempaa, niin ainakin mielenkiintoisemman post-apokalyptisen skenaarion.

Charlton Heston esittää itseään maailmanlopun jälkeisessä maailmassa, jossa muut elolliset ovat saastunnan saaneita albiinoja, joilla on oma kulttimainen hiippakuntansa, joka yrittää päästä tästä NRA-asehullusta eroon. En erityisemmin ehkä välittänyt leffan pahiksiksi esitetyistä albiinoista, mutta sen esittelemä maailma Venäjän ja Kiinan jälkeisen ydinsodan saastuttamassa Los Angelesissa mielenkiintoinen jo vähintään sen upen kuvauksen myötä. Leffassa on laajoja otoksia, jotka ovat otettu Losissa aamun sarastaessa ja näyttää aavemaiselta katsoa moottoriteitä, suurkaupungin katuja sekä pilvenpiirtäjiä, jotka kaikki ammottavat tyhjyyttään. Myöhemmässä Will Smith-leffassa yritettiin käyttää samantyyppistä tehokeinoa ja siinä mehusteltiin autiolla Times Squarella. Ongelma siinä on vaan, että tuossa versiossa raha puhuu ja kadut saatiin tyhjäksi, kun taas tässä '70-luvun versiossa on käytetty mielikuvitusta saman efektin saavuttamiseksi ja kyse on enemmänkin ollut oikean ajoituksen saavuttamisesta, kun lavastamisesta. Sitä paitsi Vanilla Skyssa Times Square oli jo tyhjennetty kuusi vuotta aiemmin.

Heston on ihan ok roolissaan, mutta jollain tyyliin Bronsonilla tää leffa olisi mennyt katosta läpi. Silti en ihmettele jos esimerkiksi Carpenter olisi nähnyt tämän ennen tehtyään Paon New Yorkista. Tykkäsin myös tosi paljon Ron Grainerin jazz-scoresta.

(Netflix)

Also Starring
Käyttäjä

rating 60,000

batzmo
Käyttäjä

rating 60,000

ms
Käyttäjä

rating 60,000

Vilperi
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Viimeinen mies
Viimeinen mies arvosana 3,23

Viimeinen mies (1971)

Alkuperäinen nimi: The Omega Man

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1971
Pituus:
98 min
Ohjaajat:
Boris Sagal
Käsikirjoittajat:
John William Corrington, Joyce Hooper Corrington, Richard Matheson
Pääosanäyttelijät:
Anthony Zerbe, Charlton Heston, Rosalind Cash
Maat:
USA
Kielet:
englanti