Arvostelu

Erinomaista meininkiä.

Los Angeles 70-luvulta on noir-leffojen rakastama miljöö ja sellaisessa genressä on konnia, kaunottaria ja kovapintaisia dekkareita jotka pujottelevat em. elementtien keskellä ja yrittävät pitää päänsä lismameren pinnan yläpuolella. Holland March (Ryan Gosling) on dekkari joka joutuu seilaamaan lismamerellä käsi paketissa ja teini-ikäinen tytär Holly (Angourie Rice) ei helpota vanhemmuuden perusvelvoitteen toteuttamista ja luotsiksi saapuu Jackson Healy (Russell Crowe) joka on kovanaamaisempi persoona.

Shane Black on klassisen action-leffan kirjoittajamestari joka kirjoittaa hauskoja, äärimmäisen naljailupitoisia mäiskeitä. Ukko kylläkin suuntaa värikkäämmän noir-meiningin keskelle ja pornotähti Misty Mountains (Murielle Telio) varsin elottomana on alkupotku monimutkaiselle vaellukselle. Näljäkkeitä on luvassa, dekkaria mukiloidaan urakalla ja korkeassa asemassa työskentelevä Judith Kuttner (Kim Basinger) vaatii diskreetiota tutkijoilta. Juoni on genre huomioiden melkoisen epäselvä, sillä John Boyn (Matt Bomer) kaltaisia kelmejä pomppii helpolla esiin ja itse asiassa juoni ei merkitse paljoakaan, sillä tutkiva duo kimpoilee flipperipallon tavoin tilanteesta toiseen ja sattumakin näyttää kynsiään.

Ryan Gosling on se vähemmän yrmy tutkija joka suuresti yrittää olla isä harmillisen aloitekykyiselle ja ovelalle tyttärelle ja Angourie Rice ei ole yhtään heikko tekijä. Russell Crowe on melkoisen resuinen luotsi joka käyttää nyrkkejä tehokkaasti ja tarjoaa hyvän kontrastin vähemmän yrmylle tutkijalle.

Juoni on melkoisen sekava, mutta kohtaukset ovat erinomaisia, hauskaa meininkiä piisaa ja pääroolien trio on erinomaisen toimiva ryhmä jonka yksikään jäsen ei ole tarpeeton kokonaisuudelle ja sivuosiakaan ei voi moittia. Ohjaus on melkoisen väritön, mutta käsikirjoitus on silkkaa rautaa ja se on aina hyvä juttu se.

Pisteet: rating 80,000

Jurpo
Tähtääjä, 1393 arvostelua
Arvosteltu: 15.03.2017
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Sukellusvene U-96
Sukellusvene U-96 arvosana 4,36
Sukellusvene U-96
Hullu Pierrot
Hullu Pierrot arvosana 3,76
Hullu Pierrot
Dawn of the Dead
Dawn of the Dead arvosana 4,20
Dawn of the Dead
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia arvosana 4,28
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia

Elokuvan tiedot

The Nice Guys
The Nice Guys arvosana 3,60
Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
2016
Pituus:
115 min
Ohjaajat:
Shane Black
Käsikirjoittajat:
Anthony Bagarozzi, Shane Black
Pääosanäyttelijät:
Angourie Rice, Keith David, Kim Basinger, Margaret Qualley, Matt Bomer, Russell Crowe, Ryan Gosling
Maat:
Iso-Britannia, USA
Kielet:
englanti