Pistejakauma

2%

7%

4%

14%

25%

20%

20%

5%

0%

4%

Pisteytykset

rating 80,000

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 80,000

Turpasaunakuvissa usein nähtävä J. Tilastokinkku lähtee saunomisen sijaan sukeltelemaan tässä nautittavassa kalastusretkessä, joka kuuluu parhaisiin vesielokuviin sitten Waterworldin. Haielokuvien genre on tunnetusti täynnä toinen toistaan tauteja aiheuttavampia viritelmiä, mutta Megalodon on isomman rahan tuotantoa, joka on ottanut vaikutteita roskaryönän lisäksi myös niistä harvoista vakavasti otettavista lajitovereistaan (kuten se joku Spiilbärin homma), luoden onnistuneesti hölmöilyä sekä järkevyyttä yhdistelevän kokonaisuuden.

Entisenä oikein taitavana uimahyppääjänä veden kanssa tekemisissä ollut Statham on roolissaan kuin kotonaan. Hahmon taustalla on tuttu "en tee näitä hommia enää, joten turha pyytää" -kuvio, ja alussa nähtävä takauma kohtalokkaaseen keikkaan antaa hänelle ihan hyvän pohjan ja motivaation. Tutkija- ja sukeltajajoukossa on pidettäviä persoonia joka makuun, ilman mitään tyypillisiä pettureita sun muita rahanahneita bisnesmiähiä. Tapahtumapaikkaa tukevat kiinalaisvahvistukset ovat niinikään erinomaisia. Hahmovalikoima on fiksu ja ankeimmat kliseet välttävä. Enimmäkseen. Page Kennedyn esittämä Hätäilevä Musta Moottoriturpa (kyllä, tuo on hänen nimensä) on suorastaan karmaiseva.

Karmaiseva on myös valtava hai, jonka valtavuuden tuntee syvällä sisimmässään asti. Uhka on kova ja jännitystä piisaa. Hai itsessään näyttää hyvältä, eikä elokuva sorru muulloinkaan liiallisen tehostepöljäilyn puolelle. Oudoin hetki elokuvassa on roskaelokuvista muistuttava uimarantakohtaus, joka tuntuu teoksen yleiseen tunnelmaan nähden irralliselta, mutta joka myös toimii ihastuttavassa tahallisessa idioottimaisuudessaan.

Antsa82
Käyttäjä

rating 80,000

Labratoria
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Megalodon
Megalodon arvosana 2,71

Megalodon (2018)

Alkuperäinen nimi: The Meg

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2018
Pituus:
114 min
Ohjaajat:
Jon Turteltaub
Käsikirjoittajat:
Dean Georgaris, Erich Hoeber, Jon Hoeber, Steve Alten
Pääosanäyttelijät:
Cliff Curtis, Jason Statham, Jessica McNamee, Li Bingbing, Masi Oka, Ólafur Darri Ólafsson, Page Kennedy, Rainn Wilson, Ruby Rose, Shuya Sophia Cai, Winston Chao
Maat:
USA
Kielet:
englanti