Pistejakauma

0%

9%

9%

9%

18%

36%

9%

9%

0%

0%

Pisteytykset

rating 40,000

Titan90
Käyttäjä

rating 40,000

Nin hurmaava kuin Maggie Smith on jopa haisevana asuntoaan pakettiautossa pitävänä ex-nunnana, ei edes hänen karismansa riitä kantamaan elokuvaa hirvittävän korkealle. Kertoman mukaan osittain tositapahtumiin perustuva elokuva on vain suoraan sanottuna melkoisen tylsä. 70-luvun lontoolaisten elämä ja heidän omantunnon puhdistaminen auttamalla köyhää naista ei lähtökohtaisestikaan liene kaikkein mielenkiintoisin aihe. Kun toteutus on vielä melko pitkäpiimäistä, ei lopputulos hivele.

Päähenkilön kaksinainen keskustelu oman kirjailijan ja elävän persoonan välillä ei tarjoa juurikaan pontta. Kirjailijan tuleva pääkohde (Smith) sen sijaan onnistuu, yllätys yllätys, roolissaan jälleen kerran erinomaisesti, mutta yksi hyvä suoritus elokuvalle ei yleensä riitä.

Lopussa tapahtuva tarinan alkuperän avaaminen oli mielestäni hyvä juttu, vaikka siitäkin voidaan keskustella, oliko lopulta tarpeellista kertoa, kuinka neiti oli tilanteeseensa päätynyt. Alun ja lopun välillä tapahtuva paikallaan polkeminen kuitenkin käy niin pitkäveteiseksi, että The Lady in the Van ei nouse omalla arvostelulla kovinkaan korkealle. .

Elokuvan tiedot

The Lady in the Van
The Lady in the Van arvosana 2,64
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2015
Pituus:
104 min
Ohjaajat:
Nicholas Hytner
Käsikirjoittajat:
Alan Bennett
Pääosanäyttelijät:
Alex Jennings, Frances de la Tour, Jim Broadbent, Maggie Smith, Roger Allam
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti