Pistejakauma

0%

0%

0%

2%

7%

11%

25%

41%

7%

7%

Pisteytykset

rating 60,000

shinji
Käyttäjä

rating 60,000

Joka vuosi tulee näitä pahamaineisia leffoja, joita katsoessa ihmiset joko on pyörtynyt tai lähtenyt kesken näytöksen pois - ja lähes aina en tajua yhtään, mikä näissä leffoissa on muka niin kamalaa. Ilmeisesti tietty ampumarata/piknik kohtaus on aiheuttanut hämminkiä, ja onhan kohtaus masentava mutta lähes samanlainen on nähty jo esim Schindlerin listassa, joten en tajua mistä kaikki hysteria johtuu.

Itselleni tuli tästä mieleen hitaampi ja vakavampi Amerikan Psyko, leffassa on samanlaisia mustan komedian elementtejä. Keskivaiheille asti juoni jaksaa kiinnostaa, näyttelijätkin on hyviä, mutta kesto on ihan liian pitkä. Kokonaisuus olisin toiminut paremmin jos olisi käsitelty kolmea murhatapausta eikä viittä, koska homma alkoi pahasti tuntua itseääntoistavalta. Loppupuolella aloin olla jo todella puutunut ja kyllästynyt - kunnes epilogi pyörähti käyntiin. Epilogi oli ehdottomasti oma suosikkini koko elokuvassa, koska se oli niin omaperäinen, omituinen ja erosi muusta leffasta täysin. Joistain loppu on varmaan liian outo ja fantasia/uskonto henkinen, mutta itseni se herätti lähes totaalisesta kyllästymisestä. Annan kolme tähteä, haluaisin antaa enemmän mutta en kaiken järjen mukaan voi, kun kokonaisuus on näin epätasainen ja leffan paras osuus on viimeiset n. 20minuuttia.

Tupolev79
Käyttäjä

rating 60,000

Sen verran häiriintynyt ja hämmentävä elokuva, että sanattomaksi veti. En tätä silti huonoksi hauku vaikka kyllä tämä pidemmän päälle oli hieman raskasta ja puuduttavaa katseltavaa eikä pelkästään pituutensa vuoksi. Sopivan sairaasta väkivallasta ja lopun visuaalisesta ilmeestä pisteet.

Ei mikään liian ihmeellinen teos mutta annan suositukset vaikka en näe itseäni tätä uudelleen katselemassa..

Grantarver
Käyttäjä

rating 60,000

harr1v
Käyttäjä

rating 60,000

Rainafriikki
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

The House That Jack Built
The House That Jack Built arvosana 3,72
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2018
Pituus:
155 min
Ohjaajat:
Lars von Trier
Käsikirjoittajat:
Lars von Trier
Pääosanäyttelijät:
Bruno Ganz, Jeremy Davies, Matt Dillon, Riley Keough, Siobhan Fallon Hogan, Sofie Gråbøl, Uma Thurman
Maat:
Tanska, Ranska, Saksa, Ruotsi
Kielet:
englanti