Pistejakauma

0%

6%

6%

19%

23%

29%

13%

3%

0%

0%

Pisteytykset

rating 30,000

Titan90
Käyttäjä

rating 30,000

Melkoisen jäätävä elokuva rosvosta (Damon), joka kavereineen on lähtenyt kauas itään etsimään legendaarista ruutia, jonka kerrotaan räjähtävän riittävästä lämmöstä. Keskellä erämaata he joutuvat kuitenkin omituisen hirviön hyökkäyksen kohteeksi ja vain päähenkilömme sekä tämän uskollisin ystävä selviävät hengissä. Ajautuessaan muurille he joutuvat kiinalaisten pidättämiksi ja vastoin pahimpia pelkojaan, he herättävätkin paikallisten kiinnostuksen sillä, miten he onnistuivat selviämään hengissä hirviön kohtaamiselta.

Lopun kolme neljännestä seurataankin sitten elokuvakliseiden tasaista ilmaantumista, kun päähenkilömme kokee korjauksen elämäntavoissaan, osoittautuu supersotilaaksi, voittaa paikallisten kunnioituksen ja onnistuu aina viime hetkellä jollakin tapaa pelastamaan tilanteen.

Itselle tämä hirviöiden sisällyttäminen aiheeseen on asteen pari liikaa. Ne eivät vain jotenkin sovi kontekstiin, oli sitten kuinka tarumustosta kaivettua. Ne tuntuvat irrallisilta ja jotenkin sopimattomilta. Matt Damon ei varsinkaan alussa sovi ollenkaan osaansa ja muutenkin hahmojen kehitys on typerää ja paikoin ärsyttävää.

The Great Wall on alemman luokan aivot narikkaan -elokuva, joka yrittää tarjota jokaiselle jotakin, mutta kuten Ruger Hauerkin sen tiesi, silloin lopputulos on ei mitään kellekään. Ei jatkoon, ei sitten millään.

.

Altema
Käyttäjä

rating 30,000

Elokuvan tiedot

The Great Wall
The Great Wall arvosana 2,56
Genret:
Trilleri
Valmistusvuosi:
2016
Pituus:
104 min
Ohjaajat:
Yimou Zhang
Käsikirjoittajat:
Carlo Bernard, Doug Miro, Max Brooks, Thomas Tull, Tony Gilroy
Pääosanäyttelijät:
Andy Lau, Jing Tian, Lu Han, Matt Damon, Pedro Pascal, Willem Dafoe
Maat:
USA, Kiina
Kielet:
englanti