Pistejakauma

6%

6%

6%

24%

18%

29%

6%

6%

0%

0%

Pisteytykset

rating 40,000

Tupolev79
Käyttäjä

rating 40,000

Loppujen lopuksi ei niin kiinnostava aihe mutta tulipahan nyt katsottua. Odotuksiin nähden yllättävän helposti jaksoi katsoa loppuun vaikka tämä vähän tylsähkö pitkävetinen elokuva olikin. Tämä oli jo toinen Julian Assangea käsittelevä leffa jonka olen katsonut ja se pesee edellisen Underground:The Julian Assange Story(2012) helposti vaikka ei mikään ihmeellinen tekele ollutkaan.

Tuskin edes kertakäyttöön..

Uytp7
Tähtääjä

rating 40,000

Kannessa lupailtiin excitingia ja edgyä draamaa Wikileaksista, tämä ei kyllä ollut jännitystä tahi rosoisuutta nähnytkään. Päinvastoin, Viides valta jämähti mitäänsanomattoman tusinaviihteen asteelle. Kirjaimellisesti selitetekstein paikasta toiseen hyppivä juoni tympäisee fokuksen puutteellaan. Melko loistavan roolityön epämääräisen nilkkimäisenä Julian Assangena tekaiseva Cumberbatch ei kykene teosta ypöyksin pelastamaan. Suuri määrä laatunäyttelijöitä menee harakoille laiskoihin sivurooleihin mm. Tucci, Linney, Mackie, Vikander ja Thewlis, pliis rajoittakaa näkökulmien määrää tai vaihtoehtoisesti antakaa hahmoille mielekästä tekemistä tarinan kannalta.

Voisin ehkä vielä jotenkin antaa anteeksi sekavuuden ja hitonmoisen tylsyyden, jos tässä olisi jonkinlaista idealismin paloa edes. Kovasti koitetaan jöörata juttua totuuden asemasta, organisaatioiden läpinäkyvyydestä ja oikeudesta tietoon, epäonnistuen pohdinnoissa aika pahasti. Filmin lopullinen argumentti jää epäselväksi. Hahmoja yritetään kaiken kukkuraksi inhimillistää nololla tavalla. Soudetaan ja huovataan vielä vähän lisää, ehkä huomisen vanhentuneen lehtimedian otsikoista saataisiin löysät housuun turauttavaa jännitystä aikaiseksi. Aiheen tärkeyttä en kiistä, tämmöisen turhan plöräyksen tarpeellisuuden kylläkin.

arpum
Käyttäjä

rating 40,000

UltimateJT
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

Viides valta
Viides valta arvosana 2,41

Viides valta (2013)

Alkuperäinen nimi: The Fifth Estate

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2013
Pituus:
124 min
Ohjaajat:
Bill Condon
Käsikirjoittajat:
Daniel Domscheit-Berg, David Leigh, Josh Singer, Luke Harding
Pääosanäyttelijät:
Alicia Vikander, Anthony Mackie, Benedict Cumberbatch, Carice van Houten, Daniel Brühl, Dan Stevens, David Thewlis, Laura Linney, Peter Capaldi, Stanley Tucci
Maat:
USA, Belgia
Kielet:
englanti