Pistejakauma

0%

2%

2%

4%

0%

18%

20%

36%

13%

4%

Pisteytykset

rating 90,000

Brutus
Käyttäjä

rating 90,000

Voi Yorgos, minkä teit!

Puvustus ja kuvaus on kertakaikkisen komeaa jälkeä, mutta jossain vaiheessa kaksituntisen leffan jäyhä ironinen meininkikin alkaa ankkakilpailuineen jo vähän puuduttaa. Tämä taitaa kuitenkin olla Yorgoksen outoiluleffoista tähän mennessä kaikkein helpoiten nieltävissä.

Leffa Timppa
Käyttäjä

rating 90,000

Yorgos Lanthimos on omaperäinen ohjaaja. Sellaista arvostan suuresti. The Favouritessa on todella omalaatuinen tarinankerronta, mielenkiintoisia leikkauksia ja upeaa näytelyä. Itse olisin Colmanin sijasta antanut Oscarin Closelle, mutta Colman tosiaa vetää ansaitsemisen arvoisen upean suorituksen, jossa hänen todellinen heittäytyminen tulee esille. Emma Stone tekee luonnollisesti laadukasta jälkeä, mutta ei uransa parasta. Myös Rachel Weisz tekee loistavaa jälkeä jääden kuitenkin kahden edeltä mainitsemani varjoon. Mutta kolmikon show'han leffa pääasiassa on ja kaikki hyviä. Pistää niin naurattamaan kuin myös mietittämään. Päältä päin hienosteleva leffa on oikeasti sotkuinen valtapeli, joka tuo osittain mieleen Game of Thronesin. Minusta helposti viime vuotensa ehdoton ykkönen, joka snubattiin pahasti Oscareissa.

Uytp7
Tähtääjä

rating 90,000

Ai että mitä herkkua oli tämä. Kolme tasavertaista vahvaa naista päärooleissa, vähän hovielämän kiemuroita, paljon solvauksia sekä Yorgoksen epätavallinen ohjaustyyli siihen päälle niin kuinka tästä voi olla nauttimatta? Niin no, rehellisyyden nimissä eihän tähän jokainen välttämättä pääse sisään, jos niin tosiaankin käy voi kahden tunnin oudon kolmiodraaman katselmus muodostua seuraavaksi Jobin testamentiksi. Upea, epätavallinen sekä yllättävä, kaikki kolme pääroolia häikäisevät eikä kestään leivota yksipuolista karikatyyriä. Ei niistä kaksilahkeisistakaan, jotka ruudulla käyvät piipahtamassa.

Cuagwe
Käyttäjä

rating 90,000

korkkinado
Käyttäjä

rating 90,000

William Wernus Film
Käyttäjä

rating 90,000

Elokuvan tiedot

The Favourite
The Favourite arvosana 3,62
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2018
Pituus:
119 min
Ohjaajat:
Yorgos Lanthimos
Käsikirjoittajat:
Deborah Davis, Tony McNamara
Pääosanäyttelijät:
Emma Stone, Joe Alwyn, Nicholas Hoult, Olivia Colman, Rachel Weisz
Maat:
Irlanti, Iso-Britannia, USA
Kielet:
englanti