Arvostelu

Aikuiseen makuun tehty supersankarielokuva.

Vuonna 2005 valmistunut elokuva Batman Begins sai kriitikoilta valtaisat suosionosoitukset. Vuonna 2008 katseet kohdistuivat jatko-osaan, Yön ritariin. Elokuva on yksi parhaita actionelokuvia, mitä olen nähnyt ja ylivoimaisesti paras supersankarielokuva.

Batman (Christian Bale) on juuri kukistanut Linnunpelättimen ja lähtee nyt jahtaamaan Jokeria (Heath Ledger). Gotham City on saanut uuden syyttäjän Harvey Dentin (Aaron Eckhart) johon Rachel (Maggie Gyllenhaal) heti rakastuu. Jokeri kylvää kauhua ympäri Gothamia ja sankarimme on laitettava sille piste.

Heath Ledgerin roolityötä ei voi tarpeeksi kehua. Hän tekee Jokerista juuri sellaisen kuin sen pitäisi olla: kieroutunut mielipuoli, joka tappaa ihmisiä huvin vuoksi. Moni povaa Ledgerille Oscaria tästä elokuvasta, enkä yhtään ihmettelisi jos hän sen saisi.

Hieno juoni ja hyvät näyttelijät tekevät tästä elokuvasta arvostetuimman supersankarielokuvan kautta aikojen. Tämä elokuva on aivan päinvastaista kuin muut supersankarielokuvat. Muissa elokuvissa sankari kukistaa roiston, saa naisen ja on elämänsä loppuun asti onnellinen. Tässä elokuvassa niin ei käy. Muutenkin Batman on aina ollut päinvastaista kuin muut supersankarit: tekee oman päänsä mukaan asioita, joita muut ihmiset eivät osaa arvostaa. Elokuvan synkkä tarina sopii Batmanille kuin nakutettu. Kolmososakin on todennäköisesti tulossa.

Pisteet: rating 100,000

Movie Freak
Käyttäjä, 5 arvostelua
Arvosteltu: 17.08.2008
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Scarface - arpinaama
Scarface - arpinaama arvosana 4,42
Scarface - arpinaama
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Takaikkuna
Takaikkuna arvosana 4,23
Takaikkuna

Elokuvan tiedot

Yön ritari
Yön ritari arvosana 4,25

Yön ritari (2008)

Alkuperäinen nimi: The Dark Knight

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
153 min
Ohjaajat:
Christopher Nolan
Käsikirjoittajat:
Christopher Nolan, David S. Goyer, Jonathan Nolan
Pääosanäyttelijät:
Aaron Eckhart, Christian Bale, Cillian Murphy, Gary Oldman, Heath Ledger, Maggie Gyllenhaal, Michael Caine, Morgan Freeman, Tommy 'Tiny' Lister Jr.
Maat:
USA
Kielet:
englanti, mandariinikiina