Arvostelu

Räjähdyksiä ja toimintaa löytyy.

Ääretöntä hypetystä saanut Yön ritari on nyt sitten vihdoin myös nähty. Trailerin perusteella kiinnostus heräsi erityisesti Jokerin hahmoa kohtaan, eikä vain näyttelijän poismenon vuoksi, vaan selvästi Nicholsonin Jokerista poikkeavan tulkinnan takia. Christian Balen Batmanista esimakuahan on saatu jo Batman Beginsissa.

Jokeri on kuin onkin selvästi leffan tärkein hahmo, jonka ympärillä piiri pieni pyörii. Batman ja Bruce Wayne jäävät auttamatta sivurooliin, ja heidän tehtävänään on keksiä uusia huipputeknologia-avusteisia keinoja psykopaattisen rikollisen kukistamiseksi. Ensin Jokeri ryöstelee mafian rahoja, ja koska hänen lisäkseen myös Gotham Cityn poliisivoimat ahdistelevat mafiapamppuja, on heidän pakko värvätä friikki avukseen. Mukana on myös muuan Harvey Dent (Eckhart) Gothamin uutena toivona alamaailmaa vastaan. Hän toimiikin hyvin mahdollisena aasinsiltana (seuraavaan) jatko-osaan.

No joo, kai se pitää myöntää, ettei se Ledger ainakaan huonosti rooliaan esitä. Jokeria oikein odottaa aina kun hän ei heilu ruudussa. Hän onkin ainoa hahmo, jolle typerien sutkautusten heittämisen voi antaa anteeksi. Muiden kohdalla nämä hauskaksi ilmeisesti tarkoitetut heitot eivät toimi missään määrin, ja aiheuttavat vain ärtymystä. Todenmukaisuus ei nyt ehkä ole tämän elokuvasarjan suurin vahvuus, mutta vaikea uskoa kenenkään heittävän läppää katsellessaan helikopterin putoavan eteensä. Eräs jännittävä kysymys on se, miten (tuleva) Kaksinaama kostuttaa vasemman silmänsä ilman luomea.

Odotuksiin nähden leffa oli hieman pettymys. Pituutta, räjähdyksiä ja toimintaa löytyy kyllä ylenmääräisesti. Millään tavalla tajunnanräjäyttävä Yön ritari ei ole, vaikka kyllähän tuon katsoi ihan mielellään. Jollain tavalla syvällisemmän tavaran odottaminen tuntuu ehkä hieman nololta genren huomioonottaen, mutta hieman tyhjän tunteen leffa kuitenkin jätti lopputekstien ilmestyessä kankaalle.

Pisteet: rating 60,000

xero
Käyttäjä, 4 arvostelua
Arvosteltu: 25.07.2008
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 4,02
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Lilja 4-ever
Lilja 4-ever arvosana 4,22
Lilja 4-ever
Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 arvosana 3,94
Blade Runner 2049
Alaston satama
Alaston satama arvosana 4,05
Alaston satama

Elokuvan tiedot

Yön ritari
Yön ritari arvosana 4,25

Yön ritari (2008)

Alkuperäinen nimi: The Dark Knight

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
153 min
Ohjaajat:
Christopher Nolan
Käsikirjoittajat:
Christopher Nolan, David S. Goyer, Jonathan Nolan
Pääosanäyttelijät:
Aaron Eckhart, Christian Bale, Cillian Murphy, Gary Oldman, Heath Ledger, Maggie Gyllenhaal, Michael Caine, Morgan Freeman, Tommy 'Tiny' Lister Jr.
Maat:
USA
Kielet:
englanti, mandariinikiina