Pistejakauma

0%

0%

1%

2%

6%

24%

29%

25%

7%

5%

Pisteytykset

rating 40,000

francois
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan saamat arvostelut ja hypetys kummastuttavat, sillä kyseessä on hyvin tyypillinen ja kliseitä viljelevä kauhuleffa kirottuine taloineen ja riivattuine perheineen.

Leffan tahti on alusta lähtien aivan liian nopea ja jo ensiminuuteilla katsojaa pyritään säikyttelemään nurkista kuuluvalla rapinalla ja kolinalla. 2000-luvun kauhuleffojen suurin ongelma on ollut liian nopea etenemistahti, eikä kunnon tunnelmaa saada viritettyä kun katsojan eteen vyörytetäänkin kauhisteltavaa toisensa perään.

shinji
Käyttäjä

rating 40,000

Kauhu on ehkä genrenä kaikkein vaikein, koska kun on tarpeeksi näitä elokuvia katsonut niin mikään ei oikein onnistu pelottamaan tai edes kiinnostamaan. Ehkä kauhuleffoihin on vaikea keksiä jotain aidosti uutta, koska samoja ideoita ja säikyttely tekniikoita käytetään jatkuvasti.

En oikein tiedä miten pisteyttäisin Conjuringin, koska minulla on niin paljon ristiriitaisia ajatuksia. Näyttelijät oli ihan hyviä, mutta on kuitenkin paljon parempiakin nähty. Tunnelma myös oli ihan ok, mutta ei itseäni missään vaiheessa pelottanut. Ideassa ei ole mitään uutta mutta kuten jo totesin, sama ongelma on lähes kaikissa tämän genren leffoissa, joten en jaksa siitä valittaa. Lopun manaus kohtaus oli jostain syystä todella kömpelö ja lapsekas jos vertaa vaikka Manaajaan. Viimeiset n.15min oli koko rainan suurin miinus, ehkä olisin lisännyt pisteitä jos katsojalle olisi jätetty enemmän epämukava ja epätietoinen olo. Poukkoilen 2 - 3 tähden välillä, koska on tämä kuitenkin suurimpaan osaan nykykauhuiluihin verrattuna ihan kohtuullisen hyvä yritys. Uskon kuitenkin että Conjuring toimii paljon paremmin niille jotka ei ole paljoa kauhuleffoja katsoneet.

eskoaarne
Käyttäjä

rating 40,000

Tak
Käyttäjä

rating 40,000

windrider
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

Kirottu
Kirottu arvosana 3,54

Kirottu (2013)

Alkuperäinen nimi: The Conjuring

Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
2013
Pituus:
112 min
Tunnetaan myös nimillä:
The Warren Files
Ohjaajat:
James Wan
Käsikirjoittajat:
Carey Hayes, Chad Hayes
Pääosanäyttelijät:
Hayley McFarland, Joey King, John Brotherton, Kyla Deaver, Lili Taylor, Mackenzie Foy, Patrick Wilson, Ron Livingston, Shanley Caswell, Shannon Kook, Sterling Jerins, Steve Coulter, Vera Farmiga
Maat:
USA
Kielet:
englanti, latina