Arvostelu

Olo oli kuin katsoisi suoraa lähetystä psykopaattien teloitusleiriltä.

Päätinpä vaihtaa illan tv-tuotannon hiukan rankemalle mallilla, ja työnsin DVD-soittimeen äijäleffa The Condemnedin. Äijätoimintaahan tämä totisesti on. Jopa kantta koristaa satakiloinen lihaskasa, itse entinen smackdown-painija "Stone Cold" Steve Austin. Ja kun vielä muutkin miesnäyttelijät ovat kuin suoraan punttisalilta, niin adrenaliinia tästä ei pitäisi puuttua.

Lähdin katsomaan elokuvaa ilman minkäänlaisia ennakko-asetelmia. Aivot ovat nollattu ja laitettu kauniisti pariksi tunniksi narikkaan odottamaan käyttöä. Elokuvan juoni on sen verran yksinkertainen, ettei siihen aivotyötä paljon tarvita. Niin kuin ei elokuvan katsomiseenkaan.

TV-tuottajamoguli Ian Breckel (Robert Mammone) on monimiljonääri ja täysin rahan sokaisema. Tai no ainakin setelit ovat saaneet jonkin naksahtamaan tämän herran päässä. Breckel on etsinyt ympäri maailmaa vankiloista 10 vankia. Vankeja, joilla on allaan kuolemantuomio. Vangit ovat suurimmalta osaltaan psykopaatteja lukuunottamatta entistä erikoisjoukkojen miestä Jack Conradia (Austin), joka on työskennellyt hallituksen palkkamurhaajana ja jäänyt kiinni. Vangit viedään asuttamattomalle saarelle, jossa heidän tulee taistella toisiaan vastaan. Vain yksi voi selvitä hengissä. Voittaja saa miljoona dollaria ja vapautuksen kaikista syytteistä. Tästä alkaakin hirveääkin hirveämpi mäiskintä.

The Condemned ei ollut oikea valinta iltaviihteeksi - ennemminkin opetusvideoksi, siitä kuinka helposti sensuroimatonta väkivaltaa voi saada esitetyksi koko maailman nähtäville. Jos elokuvan hahmot ovat psykopaattisia, niin ei tämän rainan käsikirjoittajatkaan voi kovin normaaleja olla. The Condemned on kaksituntisen täyttä sairasta ja veristä tappoa. Ei ole todellakaan suositeltavissa herkille katsojille. Jopa K-18 leimaa olisi voinut harkita. Paljon tässä ei peitellä. Olo oli kuin katsoisi suoraa lähetystä psykopaattien teloitusleiriltä.

Oikein muuta tästä ei saakaan sanotuksi. Austinin rooli on sen verran vähäilmeineistä, ettei näyttelijätaidoista saa selvää. No enpä kyllä muuta odottanutkaan. Muut näyttelijät eivät ole taidokkaita, lukuunottamatta aina karismaattista Vinnie Jonesia saaren psykopaattisimpana McStarleyna. Huomattavissa on, että kaikki WWE:n tuottamat elokuvat ovat täynnä veristä väkivaltaa.

The Condemned on elokuva karskeille äijille, jotka kestävät väkivaltaista, veristä tappoleikkiä. Ei herkille. Muuta tältä ei kannata odottaa, kuin tappoa, tappoa ja tappoa.

Pisteet: rating 40,000

Muumipappa
Käyttäjä, 66 arvostelua
Arvosteltu: 23.06.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Inception
Inception arvosana 4,14
Inception
Takaikkuna
Takaikkuna arvosana 4,23
Takaikkuna
The Killer
The Killer arvosana 4,30
The Killer
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita

Elokuvan tiedot

The Condemned - Tuomittujen taistelu
The Condemned - Tuomittujen taistelu arvosana 2,93

The Condemned - Tuomittujen taistelu (2007)

Alkuperäinen nimi: The Condemned

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2007
Pituus:
113 min
Ohjaajat:
Scott Wiper
Käsikirjoittajat:
Rob Hedden, Scott Wiper
Pääosanäyttelijät:
Manu Bennett, Rick Hoffman, Robert Mammone, Sam Healy, Steve Austin, Tory Mussett, Vinnie Jones
Maat:
USA
Kielet:
englanti, saksa