Arvostelu

Ottaa rohkeasti kantaa mihin asti väkivaltaviihdettä voi tv:ssä tai internetissä näyttää.

Rikas omahyväinen mediamoguli Ian Breckl (Mammone) on kyllästynyt Big Brotheriin ja muihin vastaaviin tosi-tv sarjoihin. Hän on kehitellyt internettiin ohjelman nimeltä The Condemned, jossa 10-kuolemaantuomittua vankia kuljetetaan saarelle ja heidän pitäisi tappaa toisensa, ja kaikki näytetään livenä. Rähjäisestä vankilasta mukaan pääsee sattumalta Conrad (Austin), joka ei hirveästi välitä olla mukana näissä juhlissa, mutta kun brittiläinen ex-sotilas McStarley (Jones) alkaa ottaa pelin itselleen täytyy Conradinkin puuttua kuvioihin.

Scott Wiperin ohjaama The Condemned ottaa rohkeasti kantaa mihin asti väkivaltaviihdettä voi tv:ssä tai internetissä näyttää, sillä tässä ohjelmassa ei sensuroida sitten yhtään mitään. Porukka ystävystyy, pettää sekä tappaa ja katsojia tulee kuhisemalla, jopa Super Bowl -tapahtumaa enemmän. Aiempiin WWE:n tuottamiin elokuviin (The Marine ja See No Evil) nähden The Condemned on jopa ihan viihdyttävä toimintaelokuva, joka ei yrittäkään olla yhtään enempää, kuin pelkkää humppaviihdettä.

Tarina itsessään ei aivoja kaipaa. Rikkaat ohjaavat ja köyhät pelaavat. Lopulta huipulla kaikki kääntyy alaspäin ja romahdukset ovat suuret. The Condemnedin tappelukohtaukset on toteutettu vanhan koulukunnan säännöillä, eli nyrkki heiluu ja veitset kilisee, jotka ovat nykyaikana harvinaisia ainaisten tietokone-efektien keskellä.

Vuonna 1998 ensimmäisen kerran toisensa nähneet Steve Austin ja Vinnie Jones lupautuivat näyttelemään joskus yhdessä elokuvan ja nyt he näyttelevät. Steve Austin on ihan oivassa vedossa Conradin rooliissa ja Vinnie Jones irrotelee kohtalaisesti pahiksena. Sielunsa ja omaisensakin väkivaltaviihteelle uhraavana modiamogulina esiintyvä Robert Mammone on myös vapaalla vaihteella rooliissaan.

Kokonaisuutena The Condemned on kertakatselun hyvin kestävä toimintaelokuva väkivaltaviihteen moninkertaistumisesta ja sen seurauksesta katsojiin. Aluksi meinasin antaa arvosanaksi 2,5/5 mutta kyllä tämä sen verran kovaa "äijäviihdettä" on joten annan kolme.

Pisteet: rating 60,000

andy
Tähtääjä, 453 arvostelua
Arvosteltu: 13.03.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Mulholland Drive
Mulholland Drive arvosana 4,03
Mulholland Drive
Inception
Inception arvosana 4,14
Inception
Epäillyt
Epäillyt arvosana 4,13
Epäillyt
The Shining - Hohto
The Shining - Hohto arvosana 4,15
The Shining - Hohto

Elokuvan tiedot

The Condemned - Tuomittujen taistelu
The Condemned - Tuomittujen taistelu arvosana 2,93

The Condemned - Tuomittujen taistelu (2007)

Alkuperäinen nimi: The Condemned

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2007
Pituus:
113 min
Ohjaajat:
Scott Wiper
Käsikirjoittajat:
Rob Hedden, Scott Wiper
Pääosanäyttelijät:
Manu Bennett, Rick Hoffman, Robert Mammone, Sam Healy, Steve Austin, Tory Mussett, Vinnie Jones
Maat:
USA
Kielet:
englanti, saksa