Pistejakauma

2%

2%

2%

5%

2%

11%

13%

22%

25%

16%

Pisteytykset

rating 30,000

Katmand0r
Käyttäjä

rating 30,000

Tän tyyppinen komedia tarvitsisi edes jossain määrin uskottavan kässärin toimiakseen. Nyt jok'ikinen käänne, joka on herra Chancen eduksi, on ainakin jollain tavalla epäuskottava. Dialogi katkotaan juuri ennen kuin jokin ikävä yksityiskohta olisi tullut esiin tai hahmot tulkitsevat lähes tahallaan tämän lausahdukset juonenkuljetuksen kannalta tarpeellisella tavalla väärin. Satiiriset kohtaukset menettävät tehonsa, kun leffaa katsellessa tulee ajattelee vain sitä, millaisiksi idiotteiksi kaikki hahmot on kirjoitettu.

Herra Chancelle olisin kaivannut selkeämpiä motiiveja. Koko elämänsä yhdessä talossa viettänyt hahmo tarjoaa kai mahdollisuuden idealle kokonaan yhteiskunnan ulkopuolelta tulevalle toimijalle. Ongelma on kuitenkin se, että ajatusleikki on epärealistinen ja siksi elokuvan satiiri ei tunnu kovin uskottavalta tai edes kiinnostavalta.

Muutamat suht laimeat naurut leffa tarjosi. Teknisesti se oli ihan ok, kässäri oli selkeästi suurin heikkous. Viimeisen viiden minuutin aikana outo, lähes lynchmäinen illuminatikohtaus tarjoaa melkoisen wtf-elämyksen. Kohtaus tuntuu sinänsä aika irralliselta, mutta voipahan elokuvan unohdettavamminkin päättää.

Elokuvan tiedot

Tervetuloa, Mr. Chance
Tervetuloa, Mr. Chance arvosana 3,80

Tervetuloa, Mr. Chance (1979)

Alkuperäinen nimi: Being There

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1979
Pituus:
130 min
Ohjaajat:
Hal Ashby
Käsikirjoittajat:
Jerzy Kosinski, Robert C. Jones
Pääosanäyttelijät:
David Clennon, Jack Warden, Melvyn Douglas, Peter Sellers, Richard Basehart, Richard Dysart, Ruth Attaway, Shirley MacLaine
Maat:
USA, Iso-Britannia, Länsi-Saksa, Japani
Kielet:
englnati, italia, venäjä