Arvostelu

Älkää epäröikö tarttua tähän kulttileffaan! Täyttä platinaa!

Tämä leffa ei paljon esittelyjä kaipaa, kaikkihan tämän on nähneet? Terminaattori-trilogian toinen osa on niitä leffoja, joista voidaan sanoa, että jatko-osa on edeltäjäänsä parempi. T2 on Arskan ehkäpä paras leffa, oman aikakautensa armoton actionpläjäys.

Tarinahan on varmaan aika tuttu, samaa kaavaa noudatettiin myös kolmosessa. Ykkösen pahis
Terminator 101 tulee tulevaisuudesta suojelemaan John Connoria, ihmisrodun selviämiselle välttämätöntä luontokappaletta. Hommaan pistetään vielä mukaan Johnin äiti Linda Hamilton, joka ensimmäisessä osassa pakeni kyseistä terminaattoria. Ai mikä Johnia jahtaa? Kylmä, muotoaan muuttava T-1000, joka on leffapahiksista kärkipäätä.

Nuorta John Connoria esittää American History X:stä tuttu Edward Furlong, ja hyvin esittääkin, nuori kapinallinen John on leffan paras näyttelijä (Arskaa väheksymättä). Raaka-Arska esittää roolinsa hienosti, legendaaristen one-linereiden säestämänä; I'll Be Back, Hasta la vista, baby jne. TeeTonnia eli T-1000:tta esittää Robert Patrick, joka kulkeekin T-1000 leima otsassa vieläkin, on nyttemin ehkä X-Filesistä tunnettu. Linda Hamilton on ihan ok myös Johnin äitinä.

James Cameron on ohjaajan puikossa hyvä. Kamerakulmat ovat hyviä, käsikirjoitus kelpo ja musiikki on über. Arskan astellessa alun baarikohtauksen baarista ulos, taustalle mäjähtää Bad To The Bone -niminen biisi, joka saa ainakin minulta ihon kananlihalle.

Ostakaa, vuokratkaa, kuhan katsotte tämän leffan. Kyseisen leffan dvd-julkaisu on hyvin laadukas, ja tätä alkaa saamaan hyvinkin halvoin hinnoin, joten älkää epäröikö tarttua tähän kulttileffaan! Täyttä platinaa!

nimimerkki: Screwball

Pisteet: rating 80,000

Screwball
Käyttäjä, 29 arvostelua
Arvosteltu: 19.06.2004
Katsottu: DVD

Visuaalinen mestariteos.

Vieras 23.01.2006

rating 90,000

Saman kategorian TOP-leffoja

RoboCop
RoboCop arvosana 4,10
RoboCop
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli arvosana 4,21
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli
Kyttäyskeikka
Kyttäyskeikka arvosana 3,69
Kyttäyskeikka
The Raid 2: Berandal
The Raid 2: Berandal arvosana 4,00
The Raid 2: Berandal

Elokuvan tiedot

Terminator 2 - Tuomion päivä
Terminator 2 - Tuomion päivä arvosana 4,44

Terminator 2 - Tuomion päivä (1991)

Alkuperäinen nimi: Terminator 2: Judgment Day

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1991
Pituus:
131 min
Ohjaajat:
James Cameron
Käsikirjoittajat:
James Cameron, William Wisher Jr.
Pääosanäyttelijät:
Arnold Schwarzenegger, Castulo Guerra, Earl Boen, Edward Furlong, Joe Morton, Linda Hamilton, Robert Patrick, S. Epatha Merkerson
Maat:
USA, Ranska
Kielet:
englanti, espanja