Arvostelu

Tenacious D on lähes täydellinen paketti, jonka jaksaa katsoa vaikka kuinka monta kertaa.

Tenacious D on Jack Blackin ja Kyle Gassin oma rockbändi, jonka sanoituksista ei huumoria puutu. Useissa komedioissa loistanut Black on nähtävästi tahtonut luoda komedian omasta bändistään, ja hyvä niin, sillä Tenacious D: The Pick of Destiny on yksi parhaimmista komedioista mitä olen nähnyt.

Elokuva käynnistyy heti lupaavasti hyvällä rock-kappaleella, joka saa aikaan useita nauruntyrskähdyksiä. Turhasta kappaleesta ei ole kyse, sillä biisissä vierailee Meat Loaf, sekä itse Ronnie James Dio. Dio neuvoo nuorta JB:tä (Black) matkaamaan Hollywoodiin, jossa hän tulee perustamaan maailman mahtavimman bändin. Vuosikausien vaelluksen jälkeen JB lyöttäytyy yhteen taitavan kitaristin KG:n (Gass) kanssa. Soitto ei aluksi tunnu onnistuvan, ja kaverukset päättävät lähteä etsimään maagista Kohtalon Plektraa, joka antaa legendan mukaan omistajalleen jumalalliset soittotaidot.

Nimillä Jack Black ja Kyle Gass ei pahemmin herroja leffassa kutsuta, vaan on päädytty lyhenteisiin JB ja KG, taikka ”Jables” ja ”Kage”. Hauska juttu sinänsä. Leffassa lauletaan paljon, eli sitähän voisi kutsua jopa jonkin sortin musikaaliksi. Biisien sanoitukset ovat erittäin hauskoja, eikä koko homma jää siihen, vaan itse musiikkikin on ehtaa rokkia, jota mieluusti kuuntelee. Huumori on loistavaa, paljon pieniä hauskoja juttuja, mutta myös alapäähuumoria. 160 F-sanan rajakin ylittyy keposesti.

Jack Black on yksi 2000-luvun parhaista koomikoista, se on varma. Partnerinsa Kyle Gass on ehkä hieman jähmeä, mutta suoriutuu kunnialla loppuun saakka. Vaikka nämä kaksi staraa ovatkin pääosassa, on mukaan mahtunut myös mehukkaita sivuhahmoja, joita esittävät jo edellä mainittujen Meat Loafin ja Dion lisäksi Ben Stiller, Tim Robbins, sekä Foo Fighterssien David Grohl melko erikoisessa roolissa.

DVD:n bonusmateriaaleissa on toiminto, jonka avulla voi valita mihin biisiin elokuvassa tahtoo hypätä. Parhaita kohtia ovatkin hulppea intro, sasquatch trippailu, sekä eeppinen finaali itse vihtahousua vastaan. Muutamia turhia kohtia löytyy, mutta muuten Tenacious D on lähes täydellinen paketti, jonka jaksaa katsoa vaikka kuinka monta kertaa.

Pisteet: rating 90,000

Mowgli
Tykittäjä, 119 arvostelua
Arvosteltu: 16.10.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,19
Nykyaika
Aivokuollut
Aivokuollut arvosana 4,01
Aivokuollut
The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist
Ritari siniparta
Ritari siniparta arvosana 4,03
Ritari siniparta

Elokuvan tiedot

Tenacious D: Maailman paras rokkibändi
Tenacious D: Maailman paras rokkibändi arvosana 3,66

Tenacious D: Maailman paras rokkibändi (2006)

Alkuperäinen nimi: Tenacious D: The Pick of Destiny

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2006
Pituus:
94 min
Ohjaajat:
Liam Lynch
Käsikirjoittajat:
Jack Black, Kyle Gass, Liam Lynch
Pääosanäyttelijät:
Ben Stiller, Jack Black, Jason Reed, Kyle Gas, Meat Loaf, Ronnie James Dio, Tim Robbins
Maat:
USA
Kielet:
englanti