Arvostelu

Katsoi tätä elokuvaa miltä kannlta hyvältä on se silti viihdyttävä ja hyvin toteutettu.

New Yorkia kiusaa rikosaalto. Ammattimaisten kelmien toiminta ei vaikeudu poliiseista, mutta jokin tuntematon alkaa pistää kampoihin. Kyseessä ovat mutanttininjakilpikonnat ja vastapuolelle on jalka-klaani jote johtaa Shredder (James Saito). Lisätään yhtälöön omaa omituista vigilante-oikeutta ajava Casey Jones (Elias Koteas) ja tutkiva journalisti April O'Neil (Judith Hoag) ja tunnelma on pääsemässä vauhtiin. Luvassa on toimintaa, kasvamista ja viihdettä. Viimeksi mainittua erityisen runsaasti.

Tässä lapsekkaassa seikkailussa omn pakollisen viihdyttävä meininki. Pohjimmiltaan kesy ja PG13-kelpoinen toiminta ja viihde sisältää varsinaisen tylyä meininkiä itsenäistymisestä, vastuusta ja oman identiteetin oppimisesta. Visuaalinen ilme on melkoisen tumma ja näyttelijätyö on myös toimivaa räpäkässä toiminnassa. Juonen hölmöys romutetaan ja kerronta keskittyy tyylikkääseen ja toimivaan kerrontaan. Ehkäpä tehostetekniikan heikkous on pakottanut hakemaan juurikin toimivaa tyyliä, mutta mikään elementti ei ole heikko. Huumoria, kliseitä ja yliampuvaa draamaa on luvassa juuri toimivien roolien mukana.

Katsoi tätä elokuvaa miltä kannlta hyvältä on se silti viihdyttävä ja hyvin toteutettu. On siis pakko myöntää että jopa 12 vuotta edellisestä katsomisesta ja vielä isompi määrä aikuistumista ei ole nakertanut kilppareiden viihdearvoa ja tämän elokuvan tehokkuutta. Ehkä kyseessä on Jim Hensonin taidokkaat tehosteet, mutta illuusio ei rikkoudu koskaan. Se vain koko ajan on illuusio, utta mitäpä moisesta pikkuseikasta tunnelman ollessa hyvä.

Erinomaisen viihdyttävä elokuva, kunhan vain muistaa pitää aivot vähällä teholla. Mikään ei ole liian pahasti pielessä ja tulos on viihdyttävä teos.

Pisteet: rating 80,000

Jurpo
Tähtääjä, 1372 arvostelua
Arvosteltu: 20.06.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Barton Fink
Barton Fink arvosana 3,96
Barton Fink
The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,13
The Plague Dogs
Hyökkäys erämaassa
Hyökkäys erämaassa arvosana 3,69
Hyökkäys erämaassa
Komisario Palmun erehdys
Komisario Palmun erehdys arvosana 4,22
Komisario Palmun erehdys

Elokuvan tiedot

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat
Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat arvosana 3,65

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (1990)

Alkuperäinen nimi: Teenage Mutant Ninja Turtles

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1990
Pituus:
93 min
Ohjaajat:
Steve Barron
Käsikirjoittajat:
Bobby Herbeck, Todd W. Langen
Pääosanäyttelijät:
Brian Tochi, Corey Feldman, David Forman, Elias Koteas, James Saito, Josh Pais, Judith Hoag, Kevin Clash, Leif Tilden, Michelan Sisti, Robbie Rist, Sam Rockwell
Maat:
USA
Kielet:
englanti