Pistejakauma

5%

14%

0%

5%

10%

19%

14%

24%

0%

10%

Pisteytykset

rating 50,000

Tertsi
Käyttäjä

rating 50,000

Bronson mafiajupakan pyörteissä. Elokuva on ajalta, jolloin kivikasvo vasta aloitteli varsinaista actionuraansa, ja olikin mukana lähinnä italialaisperäisissä tuotoksissa (lukuunottamatta Mestaritappajaa). The Stone Killer on melko tavanomainen mafiatrilleri, jonka ei voida sanoa kuuluvan Bronsonin, tai ohjaaja Winnerin uran tähtihetkiin.

Kehnoko juoni yrittää luoda jonkinlaiset puitteet ja motiivit väkivallalle, mikä sinänsä on ihan ok. Moni toimintakohtaus, erityisesti ampumiskotaukset ovat kuitenkin toteutettu valitettavan tökerön oloisesti, ja ne herättävätkin ennemminkin jonkinasteisia camp-tuntemuksia kuin kunnon actionfiilistä. Noh, ainakin elokuvanloppupuolella saadaan jo vähän sitä fiilistä nostatettua.

Lopun rähinä ja kelvollisen suorituksen tuttuun tapaansa tehnyt
Bronson pelastavatkin elokuvan mahalaskulta, nimittäin elokuvan alku- ja keskivaiheen tapahtumista ylivoimaisesti mielenkiintoisimmaksi voisin tituleerata kohtauksen, jossa roskakori melkein syttyi tuleen. Sen verran harmaata ja massasta poikkeamatonta jöötiä on tarjolla. Mikäli osaa asennoitua katsomaan tällaista hyvin heikkotasoista roskafilmiä, voi siitä nauttia kuitenkin omalla tavallaan, ja varsinkin kun mukana on Bronson, joka ei juuri koskaan petä.

lällälää79
Käyttäjä

rating 50,000

Elokuvan tiedot

Teilaaja
Teilaaja arvosana 3,00

Teilaaja (1973)

Alkuperäinen nimi: The Stone Killer

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1973
Pituus:
95 min
K18
Ohjaajat:
Michael Winner
Käsikirjoittajat:
Gerald Wilson, John Gardner
Pääosanäyttelijät:
Alfred Ryder, Charles Bronson, David Sheiner, Jack Colvin, Kelley Miles, Martin Balsam, Norman Fell, Paul Koslo, Ralph Waite, Stuart Margolin
Maat:
Italia, USA
Kielet:
englanti