Arvostelu

Oikein mikään elokuva, johon Michael Bay koskee, ei ilmeisesti voi olla kovin hyvä.

Pöh. Niin tekee mieli sanoa kun on nähnyt uusimman Turtles-elokuvan. Elokuvassa oppii heti kantapään kautta, että Jonathan Liebesman ja Michael Bay ovat pilanneet uusimman elokuvan liiallisella CGI:llä ja typerällä huumorilla.

Toimittaja April O'Neil (Nätti, mutta pökkelö Megan Fox) alkaa huomata, että salaperäinen joukkio estää monet terroristihyökkäykset. April näkee sankarien olevan jättiläiskilpikonnia, ja sitten rynnätään hetimiten hänen isänsä vanhan ystävän Eric Sacksin (parhaansa yrittävä William Fichtner) puheille.

Olen erittäin harmissani, että tämäkin Turtles-elokuva on ryssitty totaalisesti. Eivät kilpparit ole ilmeisesti tarkoitettu valkokankaalle. CGI on liiallista, juoni kerrassaan olematon ja hahmot paperinohuita. Kilpparit on kohtalaisen hyvin toteutettuja, mutta sisällöltään pahasti ontuvia. Lisäksi leffa tarjoaa hieman hauskaa, mutta suurilta osin myötähäpeistä huumoria. Kohtaus, jossa Turtlesit ovat hississä on elokuvan hirvein. Leffan pahis Silppuri on myös ryssitty.

Näyttelijäpuoli ei ole parempi. Fox ei ollut oikea valinta Aprilin rooliin ja hahmon kumppania näyttelevä Will Arnett suorastaan rasittava. Kilppareiden näyttelijät eivät sovi rooleihinsa.

Hyväähän elokuvasta myös löytyy. William Fichtner tekee kaiken mitä voi ohuehkon pahishahmon roolissa. Lisäksi talvimaisemassa oleva toimintakohtaus on toimivinta elokuvassa.

Uusi elokuva on laimea, sisällötön, yliampuva, muttei aivan susihuono. Se menee ihan kohtalaisena kertakäyttöviihteenä ja 10-vuotiaille tämä saattaa toimia myös ihan hyvin.

Michael Bayn nimi taitaa todellakin olla yksi Hollywoodin heikkouksia. Mieheltä ei ole putkahtanut ollenkaan mestariteosta. Turtlesia ei Bay ohjannut, mutta miehen läsnäolo näkyy lefassa liian selvästi. Hänen toimintaelokuvansa The Rock oli hyvää viihdettä, mutta oikein mikään hänen muu elokuvansa ei ole ollut.

Pisteet: rating 40,000

korkkinado
Käyttäjä, 36 arvostelua
Arvosteltu: 19.01.2015
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Komisario Palmun erehdys
Komisario Palmun erehdys arvosana 4,22
Komisario Palmun erehdys
Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen
Aguirre - Jumalan viha
Aguirre - Jumalan viha arvosana 4,03
Aguirre - Jumalan viha
The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,13
The Plague Dogs

Elokuvan tiedot

Teenage Mutant Ninja Turtles
Teenage Mutant Ninja Turtles arvosana 2,59
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2014
Pituus:
101 min
Tunnetaan myös nimillä:
Ninja Turtles
Ohjaajat:
Jonathan Liebesman
Käsikirjoittajat:
André Nemec, Evan Daugherty, Josh Appelbaum
Pääosanäyttelijät:
Alan Ritchson, Danny Woodburn, Jeremy Howard, Johnny Knoxville, Megan Fox, Minae Noji, Noel Fisher, Pete Ploszek, Tohoru Masamune, Tony Shalhoub, Whoopi Goldberg, Will Arnett, William Fichtner
Maat:
USA
Kielet:
englanti