Pistejakauma

3%

7%

5%

20%

19%

23%

11%

7%

1%

2%

Pisteytykset

rating 40,000

Beer Master
Käyttäjä

rating 40,000

Juoni oli suoraan sanottuna paska. Silppurista oli tehty robotti ja hänen maailmanvalloitussuunnitelmansa, onko hollywoodissa meneillään joku kilpailu että kuka keksii typerimmän pahiksen? Kilpparit näyttivät komeilta mutta olivat enemmänkin sivuhahmoja. Ruutuaikojen perustella leffan nimeksi olisikin pitänyt laittaa April O'Neil. Megan Fox ei osaa näytellä. Jatko-osan suhteen odotukseni eivät ole korkealla, sillä sen käsikirjoittaa samat henkilöt.

johnny depp
Käyttäjä

rating 40,000

Oikeastaan yllättävän hyvä. Itsekin olin pikkupoikana iso Turtles-fani ja tuli jatkuvasti katsottua 2000-luvun ja 80-luvun sarjoja. 90-luvun elokuvat kuitenkin ovat jääneet katsomatta.

Lassomies
Käyttäjä

rating 40,000

Ennen kuin Michelangelo kaiversi kohteensa valtavia kämmeniä, hän laski talttansa ja totesi kysymykseen, kuinka hän kuvaa kohteensa niin tarkasti: "Helposti. Otan vain pois kaiken mikä ei näytä Lasselta." Näin nimensä joukolta renessanssitaiteilijoita perineet hengentuotteet veistivät omaa henkilöhahmoani pitkälle nuoruuteeni asti. On siis hieman vaikea olla katsomatta Turtlesien uutta tulemista nostalgisen suodattimen läpi. Siksi on myös vaikea eritellä, mikä leffassa oikeasti mättää ja mikä on vain poikkeamaa omasta ainutlaatuisesta lapsuuden kokemuksestani, mitä olisi epäreilua väittää kritiikiksi. Se, että leffa vastaisi täydellisesti omaa kokemustani Turtleseista, ei todellakaan olisi sitä muille. On paha sanoa, että esimerkiksi Megan Foxin April olisi jotain pyhäinhäväistystä "oikeaa Aprilia" kohtaan, koska Aprilille ei oikein koskaan ole ollut definitiivistä tulkintaa. Näyttelijöiden tai hahmon piirteiden sijasta hahmoa on aina määrittänyt enemmän keltaiset haalarit ja uutiskamera.

Tämä on parhaimmillaan näyttävää fanitaidetta. Siitä ei ole epäilystäkään, ettenkö haluaisi nähdä, miltä realistiset mutanttikilpikonnat kookkaina möhkäleinä näyttäisivät, mutta en minä siitä elokuvaa halua. Tai miltä näyttäisi transformer-Silppuri liikkumassa tavalla, jolla Jim Hensonin studiot olisivat olleet pulassa 90-luvulla. Mestari Tikku on myös luotu uusiksi ulkoisesti toimivalla tavalla, varsinkin liikkeen eloisuudessa, mutta pystyn kuvittelemaan sen korkeintaan Tikun veljenä - en Tikkuna. Vernonista ei edes vaivauduttu tekemään kaikkien tuntemaa versiota, vaan hypättiin kerralla yksi porras yli aivan uuteen tulkintaan. Se ei ole mikään helvettiin vievä synti, mutta Will Arnettin hahmoakin voisi Vernonin sijaan kutsua vaikka Anitaksi.

Yksi tarinankerrontaa oikeasti häiritsevä tekijä - Turtles tai ei - on kyvyttömyys pysyä paikallaan yhtä hetkeä. Shaky-cam-epidemia on edennyt tässä leffassa johonkin ihmeen kännissä hoippumisen / taikamatolla lentämisen kuvaustyyliin. On kuin mikään leffassa ei kestäisi kolmen sekunnin pitempää katselua, niin ratkaistaan ongelma viemällä kaikki äkisti näkökentästä pois. Myös sille on syynsä, miksi Turtlet on aina kuvattu lyhyinä höpötötteröinä, eikä isoina mörköinä: ei tuollaiset herätä sympatiaa.

2012 vuoden piirrettysarjaa voin suositella lämmöllä. Siinä on kirjoitettu vanhojen versioiden heikkouksia rakastaen uusiksi tunnistettavilla hahmokemioilla ja tiimin jatkuvalla kehityksellä. Tavalla, joka melkein pakottaa katsomaan jaksoja järjestyksessä. Kung Fu Panda saisi sarjasta päteviä taistelulajiviisauksia. Sellaista leffan pitäisi olla pysyäkseen tasolla mukana.

Makke_95_
Käyttäjä

rating 40,000

Olihan tämä odotetusti melkoista kuraa, lähinnä tietkone-efektien yliannostus aiheutti myötähäpeää. Olisi tämän voinut toteuttaa paljon siistimminkin. Kerran katsottava mäiske, josta tuskin muut kuin turtles fanit saavat irti.

vasara88
Käyttäjä

rating 40,000

Juuri sitä mitä nykypäivänä voi odottaakkin, juoni on hatara ja toiminta vedetään överiksi. April on liian suuressa roolissa, eikä muihin hahmoihin paneuduta kunnolla. Jalkaklaani käyttää aseita, eivätkä vaikuta yhtään ninjoilta. Turtlet on kyllä tehty hyvin (paitsi Donin rillit), mutta esimerkiksi Tikun ja Silppurin taistelu on kuin seuraisi videopelin välianimaatiota. Niin ja missä on tunnari musiikki? Kyllä se 1990 tehty Turtles leffa on edelleenkin se paras.

Addeh
Käyttäjä

rating 40,000

Altema
Käyttäjä

rating 40,000

apc 53
Tykittäjä

rating 40,000

Demonic
Käyttäjä

rating 40,000

Dread
Käyttäjä

rating 40,000

Duke
Käyttäjä

rating 40,000

Herman Tottooro
Käyttäjä

rating 40,000

jakubias
Käyttäjä

rating 40,000

Jampe_69
Käyttäjä

rating 40,000

Juusak
Käyttäjä

rating 40,000

korkkinado
Käyttäjä

rating 40,000

Miihkali
Tykittäjä

rating 40,000

Supah
Käyttäjä

rating 40,000

tirehtööri
Käyttäjä

rating 40,000

UltimateJT
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

Teenage Mutant Ninja Turtles
Teenage Mutant Ninja Turtles arvosana 2,59
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2014
Pituus:
101 min
Tunnetaan myös nimillä:
Ninja Turtles
Ohjaajat:
Jonathan Liebesman
Käsikirjoittajat:
André Nemec, Evan Daugherty, Josh Appelbaum
Pääosanäyttelijät:
Alan Ritchson, Danny Woodburn, Jeremy Howard, Johnny Knoxville, Megan Fox, Minae Noji, Noel Fisher, Pete Ploszek, Tohoru Masamune, Tony Shalhoub, Whoopi Goldberg, Will Arnett, William Fichtner
Maat:
USA
Kielet:
englanti