Arvostelu

Peter Jackson ansaitsee ison hatunnoston maailman parhaan kirjan siirtämisestä valkokankaalle.

Tässä arviossa on kyseessä 240 minuuttinen erikoisversio.

Okei, eli Frodo Reppulilla on hallussaan Mahtisormus joka hänen täytyy tuhota. Siinä koko TSH-trilogian juoni tiivistettynä. Trilogia on kuitenkin jotain paljon muuta kuin yhden hobitin matka Mordoriin. Se on klassikko, joka varmuudella elää keskuudessamme vielä kymmenien vuosien kuluttua.

Näyttelijäsuorituksista voitaneen mainita erityisesti Viggo Mortensenin ja David Wenhamin suoritukset (vaikka Wenhamin rooli ei ole elokuvan tärkeimpiä). Mortensen nostaa käsitteen "Aragorn" aivan uusiin ulottuvuuksiin. Hänen roolinsa on kasvanut kaikissa trilogian leffoissa yhä enemmän ja enemmän. Parhaimmillaan Mortensen on taistelukohtauksissa, joissa hänen muuten niin ystävälliset kasvonsa muuttuvat lähes pelottaviksi. Vaikka Wenham ei ollutkaan ennen Faramirin rooliaan kovin tunnettu näyttelijä, tämän jälkeen hänelle todennäköisesti sataa tarjouksia eri rooleihin. Faramir oli ehdottomasti suosikkini koko leffan, jollei koko trilogian hahmoista. Ohitse nousee vain Sean Beanin esittämä Boromir (joka tosin esiintyi vain ensimmäisessä osassa).

Elijah Wood tekee edelleen tasaista työtä, joskin hänen roolinsa on huomattavasti pienentynyt. Tämän tosiseikan huomaa jo alussa, eikä Wood loista Kuninkaan paluussa kahden aiemman osan malliin. Nyt hänen roolinsa Frodona jää vain lukuisiin erilaisiin ilmeisiin ja äännähdyksiin. Klonkku (Andy Serkis) on ollut koko ajan melkeinpä säälittävä hahmo, mutta nyt kaikki muuttuu. Heti alussa Sméagolin tappaessa Déagolin huomaa, että ei Klonkku aivan pieni tekijä olekaan. Leffan ainoaksi ongelmaksi näkisin liialliset muutokset kirjaan verratttuna. En paljasta tässä yhtään muutosta, jottei elokuvaa vielä näkemättömiltä mene kaikki jännitys. Useammassa kohdassa meinasi tulla itku, niin koskettava elokuva on. Noussee jopa yhdeksi kaikkien aikojen koskettavimmista elokuvista.

Vaikka leffassa on paljon pienen pieniä virheitä, täydet pisteet tämä kyllä ansaitsee. Taru Sormusten Herrasta -trilogia saa arvoisensa päätöksen, ja hyvä niin. Peter Jackson ansaitsee ison hatunnoston maailman parhaan kirjan siirtämisestä valkokankaalle.

nimimerkki: Batman

Pisteet: rating 100,000


Vieras Arvosteltu: 07.08.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Rocky
Rocky arvosana 4,17
Rocky
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen
Tähtien sota
Tähtien sota arvosana 4,16
Tähtien sota

Elokuvan tiedot

Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu
Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu arvosana 4,27