Arvostelu

Päättää hienon trilogian kunniakkaasti. Palaset loksahtavat kohdalleen.

Taru sormusten herrasta trilogia on edennyt viimeiseen osaansa, joka ei tee poikkeusta edeltäjiinsä nähden. Se on mestariteos ja lopettaa trilogian hienosti.

Frodo ja Sam jatkavat tuskientaivaltaan tuhoamaan sormus. Klonkku on päästänyt pahemman persoonansa kokonaan valloilleen ja sormus kiusaakin hänen mieltänäsä kokoajan. Myös Frodolla rupeaa olemaan niin fyysisiä, kuin henkisiäkin ongelmia sormuksesta. Saruman on kukistettu, mutta Sauron kasaa jo uusia joukkoja, uusia valloituksia varten. Ihmisten on jälleen kerättävä kaikkki rohkeutensa voittaakseen massiivisen ylivoiman omaava paha. Sotimista onkin kaikkieneniten tiedossa juuri tässä finaalissa.

Jackson hoitaa hommansa jälleen hyvin ja saa pidettyä ihmeen hyvin yli 3 tuntisen megaspektaakkelin hallinnassa. Missään vaiheessa leffa ei rupea haukotuttamaan, tai osoittamaan mitään kyllästymisen merkkejä. Jacksonin visiot ovat jälleen ihailtavan hienoja. Jackson pääsee muutenkin revittelemään kaikkein parhaiten Kuninkaan paluussa, jossa taistelut ovat eniten esillä. Isolla kankaalla Jacksonin huimat kamera-ajot taisteluiden keskellä päääsevät vasta kunnolla oikeuksiinsa. Jackson ohjaa myös draama puolen hyvin ja loppukohtaus onkin kaikessa ylidramaattisuudessaan hyvin kaunis ja kostettava. Moni uloitteinen tarina on myös saatu hyvin pidettyä kasassa ja Tolkienin loputtomaa mielikuvitusta voi vain ihailla.

Näyttelijätyön loistavuutta on varmaan turha enään hehkuttaa, se on kerta kaikkiian loistavaa. Hahmojen kehitys on myös ihailtavan hienoa. Frodo rupeaa sekoamaan jo aika pahasti ja Klonkku vajoaa totaalisesti pahaan. Sam nouseekin suureen sankarin rooliin. Kuninkaan paluussa Frodon ja Samin matka onkin mielenkiintoisinta seurattavaa, yhtään vähättelemättä muitakaan osioita. Uusia naamoja ei kuninkaan paluussa juurikaan tule, mutta vanhat konkarit jatkavat tuttua hyvää linjaansa, vain Christoper Leen puuttuminen hieman latistaa. Erikoistehosteet, lavastukset, puvustukset, musiikit kaikki mahdollinen on hoidettu aivan viimeisen päälle priimakuntoon.

Kuninkaan Paluu päättää hienon Sormusten herra -trilogian kunniakkaasti. Palaset loksahtavat kohdalleen ja yksi parhaimpia elokuvakokonaisuuksia on valmis. Kyllä Sormustenherrasta trilogia (huomaa trilogia!) ansaitsi voittamansa 11 oscaria, sen verran upea kokonaisuus on kyseessä.

nimimerkki: Siperia Jones

Pisteet: rating 100,000

Siperia Jones
Käyttäjä, 51 arvostelua
Arvosteltu: 18.06.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen
Toy Story 3
Toy Story 3 arvosana 4,07
Toy Story 3
Leon
Leon arvosana 4,34
Leon
Tähtien sota
Tähtien sota arvosana 4,16
Tähtien sota

Elokuvan tiedot

Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu
Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu arvosana 4,27