Arvostelu

Kerta kaikkiaan aivan upeaa katsottavaa.

Kuninkaan Paluuta on odotetty kuin kuuta nousevaa ympäri maailmaa eikä suotta kyseessä on aivan loistava leffa ja samalla se myös päättä upeasti elämää suuremman elokuva trilogian.

Leffa alkaa kohtauksella, missä näytetään takautumalla, miten Smeagolista tuli katala Klonkku ja sitten siirrytäänkin jo Frodon ja Samin tuskaiseen matkaan kohti Mordoria, jota Klonkku yrittää kaikin puolin hankaloittaa. Saman aikaan Gondorin kaupunki Minas Tirith on valmistautumassa suureen taisteluun Sauoronin kätyreitä vastaan. Niin Rohanin ratsastajat kuningas Theodonin johdolla kuin myöskin kuolleitten miesten armeija Gondorin tulevan kuninkaan Aragornin johdolla liittyvät taisteluun örkkejä vastaan.

Jos Kahdessa Tornissa ollut Helimin Syvänteen taistelu asetetiin silloin mittatikuksi kaikille taistelukohtauksille niin Pelennorin kentällä käytävä taistelu Kuninkaan Paluussa on vielä sitäkin paljon massiivisempikin taistelukohtaus. On ihailtava miten ohjaaja Peter Jackson on saanut loihduttua siitä niin mykistävän. Taistelun jälkeen onkin edessä mitä koko elokuva yleisö on odottanut viimeiset pari vuotta nimittäin pahuutta huokuvan sormuksen tuho.

Puoli pistettä tuomiostani vähentää venytetty ja ylipitkä loppu, jossa käydään läpi niin Aragornin nousu valtaistuimelle kuin myöskin näytetään Konnun elämää seikkailun jälkeen. Näyttelijöistä onnistuvat kaikki, mutta eniten pistää silmään Sean Astinin loisto suoritus Frodon uhrautuvana ystävänä.

Elokuva on kerta kaikkiaan aivan upeaa katsottavaa ja melkein kolme ja puoli tuntia meni kuin tuosta vain. Hattua täytyy nostaa ohjaaja Jacksonille, joka uhrasi trilogialle peräti seitsemän vuotta ja tulos näkyy elokuvissa. Itse nostan Kuninkaan Paluun parhaimmaksi koko trilogiassa ja on ihme ellei se menesty maaliskuisessa Oscar-gaalassa. Aivan loistava elokuva!!

nimimerkki: Filmifriikki

Pisteet: rating 90,000


Vieras Arvosteltu: 15.02.2004
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Hyvät, pahat ja rumat
Hyvät, pahat ja rumat arvosana 4,56
Hyvät, pahat ja rumat
Kenraali
Kenraali arvosana 4,11
Kenraali
Andalusialainen koira
Andalusialainen koira arvosana 3,81
Andalusialainen koira
Leijonakuningas
Leijonakuningas arvosana 4,24
Leijonakuningas

Elokuvan tiedot

Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu
Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu arvosana 4,27