Arvostelu

Pommin purkamista, takaa-ajoja, ammuskelua...

Danny Gloverin esittämä Murtaughilla on vielä viikko aikaa eläkkeeseen. Riggsin (Mel Gibson) parina yksikään päivä ei kuitenkaan ole tavallinen, tähänhän on jo totuttu. On pommin purkamista, takaa-ajoja, ammuskelua... Murtaugh joutuu ampumaan viisitoistavuotiaan pojan joka riehuu konepistoolin kanssa kadulla. Tutkiessaan ruumista, hän huomaa että poika oli hänen poikansa ystävä... Kun he saavat tietää, että eräs entinen poliisi on vastuussa asekaupasta, niin alta pois. Asioita sekottaa vielä entisestään kakkososasta tuttu Leo Getz (Joe Pesci).

Tappava Ase leffoissa on aina räiskitty ja juoksenneltu päättömästi. Niin tehdään tässäkin. En voi yhtyä edellisen arvostelijan mielipiteeseen, että tämä olisi mitenkään pehmeämpi osa Lethal Weapon sarjaan. Mielestäni ei ole... Pläjäys on ykköstä huonompi, mutta selvästi parempi kuin kehnomman puoleinen kakkonen.

Richard Donner ohjaa ihan hyvin, kuten aikaisemminkin. Näyttelijöissäkään ei ole valittamista: Mel Gibson sopii Riggsin rooliin mahtavasti, ja vetää osansakin ihan hyvin. Danny Glover on osaansa myöskin kuin valettu, ja suorituksessa ei ole mitään vikaa. Joe Pesci on ilmiömäinen hiton hauskana, pikkuroisto Getzinä, joka on siirtynyt nyt asuntokauppiaaksi.

Pisteet: rating 70,000

Raato-A
Tykittäjä, 483 arvostelua
Arvosteltu: 08.08.2003
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Reservoir Dogs
Reservoir Dogs arvosana 4,25
Reservoir Dogs
Terminator 2 - Tuomion päivä
Terminator 2 - Tuomion päivä arvosana 4,44
Terminator 2 - Tuomion päivä
Piukat paikat
Piukat paikat arvosana 4,05
Piukat paikat
Inception
Inception arvosana 4,15
Inception

Elokuvan tiedot

Tappava ase 3
Tappava ase 3 arvosana 3,46

Tappava ase 3 (1992)

Alkuperäinen nimi: Lethal Weapon 3

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1992
Pituus:
115 min
Ohjaajat:
Richard Donner
Käsikirjoittajat:
Jeffrey Boam, Robert Mark Kamen, Shane Black
Pääosanäyttelijät:
Damon Hines, Danny Glover, Darlene Love, Ebonie Smith, Joe Pesci, Mel Gibson, Rene Russo, Steve Kahan, Stuart Wilson, Traci Wolfe
Maat:
USA
Kielet:
englanti