Arvostelu

Tappava ase 2 on täysiverinen 80-luvun äksönpläjäys jossa ei ole väkivaltaa ja huumoria säästelty.

Varovainen Roger Murtaugh (Danny Glover) ja mielipuolinen Martin Riggs (Mel Gibson) ovat hyvä kaksikko. Sen todisti jo vuonna 1987 ilmestynyt Tappava ase, joka kuuluu 80-luvun toimintaelokuvien kärkikastiin. Jatko-osassa Roger ja Martin ovat huumeita ja rahaa salakuljettavan ja diplomaattisesta koskemattomuudesta nauttivan rikollisliigan jäljillä. Lisäväriä leffaan tuo rääväsuinen todistaja Leo Getz (Joe Pesci), joka joutuu Rogerin ja Martinin suojeluksen alle, muttei malta pysyä nahoissaan. Kun tämä tehokaksikko (+ yksi rääväsuinen todistaja) lyö viisaat päänsä yhteen niin pian ne rikollisetkin alkavat saada kyytiä.

Kenellekkkään ei lienee epäselvää se että Tappava ase 2 on jatkoa ensimmäiselle Tappavalle aseelle. Taso ei ole jatko-osassa lipsunut ollenkaan vaan päinvastoin. Jatko-osa onnistuu pitämään edeltäjänsä korkean tason yhtä korkealla kuin aiemminkin. Etten jopa uskaltaisi sanoa että tämä on hitusen edeltäjäänsä parempi. Se mikä ykkösessä meni hieman penkin alle niin tässä osassa korjaantuu. Rogerin ja Riggsin sanailu sujuu kuin rasvattu ja kaksikko heitteleekin toisilleen entistä hauskempia herjoja. Lisää hauskuutta elokuvaan tuo Joe Pesci joka on roolissaan mainio ja lisää elokuvan huumoritasoa entisestään. Elokuva sisältää myös kaksi hyvinkin ikimuistoista kohtausta.

Tappava ase 2 on täysiverinen 80-luvun äksönpläjäys jossa ei ole väkivaltaa ja huumoria säästelty. Pääkaksikon kemia pelaa yhteen erittäin mainiosti ja ohjaus rullaa nätisti. Jokaisella osa-alueella tämä elokuva ei ikävä kyllä onnistu katsojaa vakuuttamaan, mutta virheet eivät ole mitenkään suuria eikä katsoja jaksa kiinnittää niihin huomiota. Loppujen lopuksi varsin mukava toimintapläjäys taattuun kasarityyliin.

nimimerkki: Mask

Pisteet: rating 80,000

Mask
Käyttäjä, 174 arvostelua
Arvosteltu: 28.10.2004
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Brianin elämä
Brianin elämä arvosana 4,14
Brianin elämä
Lyhyt elokuva tappamisesta
Lyhyt elokuva tappamisesta arvosana 3,76
Lyhyt elokuva tappamisesta
Rocky
Rocky arvosana 4,17
Rocky
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia arvosana 4,28
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia

Elokuvan tiedot

Tappava ase 2
Tappava ase 2 arvosana 3,74

Tappava ase 2 (1989)

Alkuperäinen nimi: Lethal Weapon 2

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1989
Pituus:
113 min
Ohjaajat:
Richard Donner
Käsikirjoittajat:
Jeffrey Boam, Shane Black, Warren Murphy
Pääosanäyttelijät:
Danny Glover, Darlene Love, Derrick O'Connor, Joe Pesci, Joss Ackland, Mel Gibson, Patsy Kensit, Traci Wolfe
Maat:
USA
Kielet:
englanti